9 липня 2024 20:30

Лебеф про Євро: "Заради футболу я хочу фінал Іспанія – Нідерланди. Боже, як нудна гра Англії, Франції!"

Франк Лебеф розповів, кого хоче побачити у фіналі Євро-2024.

– Незважаючи на свої проблеми, Франція та Англія зараз у півфіналі.


- Так це так. Але я, хоч у глибині душі вболіваю за Францію, заради футболу хочу, щоб у фіналі зіграли Іспанія та Нідерланди.


Іспанія та Німеччина довели, що можна грати інакше, а Нідерланди змінили свій стиль після групового етапу – це тепер інша команда. Так, вони страждали у своєму останньому матчі, але вони грали у футбол.


Цікаво спостерігати, як деякі збірні починають грати у атакуючий футбол. Так, потрібна оборонна структура, я не заперечую, і Дідьє Дешам – ідеальний приклад такого підходу.

Різниця між клубним футболом та футболом збірних у тому, що завжди було складно знайти «хімію» між гравцями, які приходять до збірної та не мають достатньо часу для спільної роботи. Це робота тренера збірної – з'ясувати, хто може грати і з ким.


Мені шкода, але Гарет Саутгейт цього не вміє. Він не здатний змінити свою команду, не знає, як знайти цю хімію. Адже це його робота. У нього немає цих гравців щодня, але його роль – сказати: "Чи можу я взяти того гравця, того гравця, чи зможуть вони грати разом?"

Окей, Англія у півфіналі, якщо вони виграють Євро, усі будуть щасливі, тому що Англія не вигравала нічого з 1966 року, це чудово для Англії. Окей.

Але, боже, як це нудно! Нам так нудно! Те саме з Францією. І все ж таки ми тримаємо Дешама, тому що ми виграємо, – сказав колишній захисник збірної Франції.