8 липня 2024 22:17

BBC про "Промахтіану Пеналду": "Наміру образити Роналду не було. Протягом усієї програми ми неодноразово позитивно відгукувалися про Кріштіану"

BBC пояснила, чому назвала Кріштіану Роналду "Промахтіану Пеналду".

Це сталося після того, як нападник не забив із пенальті у додатковий час матчу 1/8 фіналу Євро-2024 проти Словенії (0:0, пенальті – 3:0). У серії пенальті 39-річний футболіст реалізував свою спробу.


«Плашка була задумана просто як гра слів, що ми вже багато разів робили в аналітичних графіках передачі Match Of The Day. У ній не було наміру образити Кріштіану Роналду.


Насправді протягом всієї програми ми неодноразово позитивно відгукувалися про Роналду, в тому числі:


1. Під час підготовки до матчу Жозе Фонте наголосив на відданості Роналду тренуванням, сказавши, що саме тому «він один із найкращих в історії.

2. У перерві Гарі Лінекер та Алан Ширер провели докладний аналіз рухів Роналду, назвавши їх "абсолютно фантастичними".

3. Після серії пенальті Гарі Лінекер та Алан Ширер відзначили мужність та віру Роналду у свої сили, які дозволили йому пробити пенальті у серії.

Експерти жодного разу не висловили надмірної критики на адресу Роналду, і в контексті програми в цілому тон був незмінно поважним щодо нього. Однак ми розуміємо, що деякі глядачі були незадоволені графікою, і їхні відгуки були передані знімальній групі, щоб допомогти їй у подальшій роботі», – йдеться у заяві британської мовної корпорації.