4 липня 2024 18:58

Ротен про Францію на Євро: "Не вистачає розуміння, заради чого ми граємо – думаю, ми маємо право чекати більшого. Мені подобається підхід Іспанії, вони заслуговують на перемогу"

Жером Ротен розповів, що не вистачає збірної Франції на Євро-2024.


– Я говорю про сталість. Ми виграли чемпіонат світу [2018 року], якісно обороняючись та використовуючи швидкість своїх гравців, зокрема, Мбаппе. Те саме було і в Катарі, але це не проблема. Ми можемо так грати. Справа в тому, що коли суперник не тисне на нас, ми не маємо іншого плану. Подивіться на Іспанію – вони створюють моменти, пасують, заглиблюються, прискорюються, тікають.


Ми говоримо про таких гравців, як Коман, Барколя, Мбаппе, нападаючих, як Коло-Муані та Жиру. Я думаю, ми маємо право чекати від Франції чогось більшого. Порівняно з попередніми турнірами, я гадаю, нам не вистачає розуміння того, заради чого ми граємо.


– Якщо Франція зіграє з Іспанією у півфіналі, хто буде сильнішим?

– Щодо футболу, то я сподіваюся, що Іспанія доб'ється багато чого. Вони заслуговують на виграти Євро. Мені імпонує їхній підхід – володіння м'ячем, техніка, прискорення... Вони заслуговують пройти якнайдалі. Проти Німеччини буде непросто, але вони здатні перемогти, – сказав колишній гравець «ПСЖ».