4 липня 2024 16:25

Артета про АПЛ-2023/24: "Арсенал" мав виграти – так каже статистика. Можна досягти бажаного на 90%, але успіх визначають 10%, що залишилися"

Мікель Артета заявив, що «Арсенал» мав виграти АПЛ минулого сезону.


Лондонська команда фінішувала другою у чемпіонаті Англії, набравши 89 очок. Чемпіоном став «Манчестер Сіті» із 91 балом.


- Як ви сказали, у вас був час проаналізувати минулий сезон. Було досягнуто значного прогресу, але «Арсенал» не зміг виграти чемпіонат. Що ви думаєте про це зараз?

– Якщо все проаналізувати, зібрати статистику та подивитися на все, що команда зробила за останні 11 місяців у Прем'єр-лізі, ми мали виграти її. Так каже статистика.


Реальність така, що у нас цього не вийшло, тому є щось, що ми не змогли зробити так само добре, як «Ман Сіті» чи інші клуби в минулому. Я думаю, ми розуміємо, в чому ми поступаємося.

Я думаю, ми досягли значного прогресу. За останні 24 місяці ми були дійсно стабільні щодо гри. Уривки дуже малі. Можна досягти бажаного на 90%, але успіх і завоювання великих трофеїв визначають 10%, 5%, 1%, що залишилися.


Тепер ми маємо продовжувати робити все правильно та скоротити ці невеликі відриви, що дозволить нам вигравати турніри, – сказав головний тренер «Арсеналу».