30 червня 2024 21:49

Ґюндоган про гру за "Барсу" та Німеччину: "У клубі я грав скрізь, де був потрібен. Це було хаотично, позиція часто змінювалася. У збірній мені комфортно бути атакуючим хавбеком"

Ілкай Гюндоган порівняв свою роль у «Барселоні» та збірній Німеччини.

«Довгий час я грав за збірну Німеччини, навіть не замислюючись про це. Мені дуже комфортно на полі з моїми товаришами по команді та на моїй позиції [атакуючого півзахисника]. У «Манчестер Сіті» я часто грав у цій ролі.


У «Барселоні» я грав скрізь, де був потрібний, це було трохи хаотично, позиція часто змінювалася. Мені завжди доводилося адаптуватися. Деколи, щоб грати добре, важливо знати, на якій позиції ти граєш, хто грає поряд з тобою, і щоб це було комфортно.


Особливо граючи з Тоні [Кроосом], я маю свободу залишатися ближче до атаки і чекати, тому що знаєш, що в якийсь момент м'яч до тебе прийде. Тільки у кількох гравців у світовому футболі є така навичка та спокій з м'ячем. Він надає нашій команді стабільність.


Він читає гру, забезпечує баланс із м'ячем і без нього, і дає іншим гравцям, таким як я, більше свободи займати небезпечні позиції. Без Тоні починаєш втрачати терпіння, можливо, опускатимешся глибше, щоб отримати м'яч, хоча це не властиво цій позиції.


Зараз я знаю, що м'яч прийде – мені просто треба бути готовим. Це робить все набагато простіше», – сказав півзахисник «Барселони» та збірної Німеччини перед матчем із Данією у 1/8 фіналу Євро-2024.