30 червня 2024 20:00

Ґюндоган про те, що 21% німців хочуть більше світлошкірих у збірній: "Така тенденція по всьому світу. У команді є гравці з іммігрантським корінням - така сучасна Німеччина"

Ілкай Гюндоган висловився про результати опитування серед уболівальників.

Згідно з опитуванням ARD, 21% німців хочуть бачити більше світлошкірих гравців у збірній Німеччини.

Гюндоган є першим постійним капітаном збірної Німеччини без німецького коріння.


«Результати опитування мене не дуже здивували. Таке не лише у Німеччині. Нині така тенденція у всьому світі. Чесно кажучи, це не чинить на мене додаткового тиску. Але час його проведення, просто перед початком турніру, трохи здався мені спробою когось, десь, знову створити поділ.


Наша команда на Євро-2024 дуже добре представляє Німеччину, як на мене. У ній є гравці з іммігрантським корінням. Це те, чим є сучасна Німеччина. Це дуже добре працює в нашій команді і могло б добре працювати в суспільстві. Але це завжди так просто.


Мені вже не потрібно так багато говорити про це, але я випробував так багато речей, з якими довелося справлятися у своїй кар'єрі та житті, що іноді хочеться трохи захистити себе. Це сумно.

Я багато говорив про це із людьми. З родиною, друзями чи навіть із товаришами по команді. Дехто з ким із збірної, хто пройшов через схожі етапи. Це також зближує, коли говориш про це», – сказав півзахисник «Барселони».