29 червня 2024 11:50

Бернардескі: "Говорять про спад італійського футболу. Який спад? Ми виграли останній Євро, італійські клуби 5 разів зіграли у фіналах єврокубків за 3 роки"

Федеріко Бернардескі високо оцінив рівень збірної Італії.


– Збірна Італії не була такою поганою, як зображала практично вся італійська преса ще кілька місяців тому?


– Це завжди мене дуже смішило. Це, як зараз, кажуть, що італійський футбол переживає спад. Який спад? 2021 року ми виграли чемпіонат Європи. За останні три роки італійські команди зіграли у п'яти єврокубкових фіналах.


Кажуть, що італійський чемпіонат не на висоті, але у фіналі Євро ми обіграли Англію, у якої всі гравці були з Прем'єр-ліги, а у нас 80% гравців із Серії А. І все ж ми перемогли.


В Італії ми звикли більше дивитися на інших, як на феноменів. "Вау, подивися на того, подивися на іншого". Але насправді, можливо, нам потрібно більше дивитися на самих себе, більше думати про Італію, італійців та наших гравців.


Можна сказати, що ці хлопці не мали часу підготуватися так, як у нас, бо багато що змінилося, змінився головний тренер. Але не можна постійно казати, що Італії не вистачає якості. Хочу сказати, я подивився на склад і не бачу, де не вистачає цієї якості, – сказав італійський півзахисник «Торонто» та екс-гравець збірної Італії Федеріко Бернардескі.