28 червня 2024 15:06

Ла Ліга та міністерство інклюзивності Іспанії спільно боротимуться з расизмом: "Вінісіуса ображали на стадіоні "Осасуни", коли він навіть не усвідомлював це"

Ла Ліга та Міністерство інклюзивності Іспанії спільно боротимуться з расизмом.


Організації домовилися обмінюватися інструментами для ефективнішого виявлення випадків ксенофобії.

На нещодавньому заході у присутності президента Ла Ліги Хав'єра Тебаса та міністра інклюзивності, соціального забезпечення та міграції Ельми Саїс було представлено спільний проект під назвою «Расизм не грає».


Повідомляється, що Ла Ліга має намір надати міністерству новий інструмент виявлення розпалювання ненависті за допомогою ключових слів та термінів, які вживаються на трибунах.

У своєму виступі Хав'єр Тебас визнав, що, незважаючи на зусилля, для викорінення расизму необхідно робити більше.


«Сьогодні я йду звідси з домашнім завданням, бо ми робимо якісь речі добре, але цього замало. Ми повинні продовжувати робити більше та підвищувати обізнаність.

Цього сезону Вінісіус отримав расистські образи на «Ель-Садарі» [у матчі з «Осасуною»], навіть не усвідомлюючи цього, але ми повідомили про цей інцидент, що багато говорить про внесок Ла Ліги», – заявив Тебас.

Ельма Саїс також закликала «до відповідальності» перед суспільством загалом.

«Йдеться про те, бути расистом чи ні. Не повинно бути невиразних повідомлень, ви завжди повинні бути найрішучішими і надавати приклад», – заявила міністр.