25 червня 2024 14:19

АПЛ стежитиме, щоб клуби ліги не завищували ціни при продажі вихованців. У "Челсі", "Евертона" та "Астон Вілли" складнощі з фінансовими правилами ліги

АПЛ стежитиме за трансферами "Челсі", "Евертона" та інших клубів ліги.

У неділю "Астон Вілла" підписала 21-річного вихованця академії "Евертона" Льюїса Доббіна, а мерсісайдський клуб купив вихованця "Вілли" Тіма Іроегбунама за 9 мільйонів фунтів.

Також ведуться переговори про те, щоб «Вілла» продала ще одного вихованця академії, 18-річного півзахисника Омарі Келлімена, у «Челсі», а захисник Іан Матсен перейшов у зворотному напрямку за 37,5 мільйонів фунтів.

В АПЛ діють правила прибутковості та стійкості клубів (PSR). Відповідно до них, збиток клубу не може бути більше 105 мільйонів фунтів за три сезони.

У «Челсі», «Евертона» та «Астон Вілли» можуть виникнути складнощі з дотриманням правил за підсумками сезону-2023/24. АПЛ стежитиме за тим, щоб клуби не завищували вартість продажу вихованців і не намагалися таким чином дотриматися правил PSR.

Весь трансферний прибуток від продажу вихованця академії враховується як чистий прибуток.

Прем'єр-ліга відмовилася коментувати конкретні правочини. При цьому клуби ліги вважають, що вони діють у рамках правил, навіть якщо використовують лазівку.

Клуби були повідомлені, що завищення трансферних цін потенційно може бути негативно сприйнято лігою.