19 червня 2024 22:50

Мартінеллі про "Арсенал": "АПЛ - найскладніша ліга у світі, чемпіоном стати складно, доведеться почекати"

Габріел Мартінеллі розповів про те, чого не вистачило Арсеналу для чемпіонства.

Минулий сезон «каноніри» завершили на 2-му місці в АПЛ, поступившись титулом «Манчестер Сіті» наприкінці чемпіонату.


– Два роки «Арсенал» боровся за титул в АПЛ, як ви вважаєте, наскільки змінилася команда за цей час? Чого не вистачало, аби стати чемпіонами?


– Так, ми вже два роки виборюємо Прем'єр-лігу. Безперечно, у нас пройшла дуже велика еволюція. У нас дуже молода команда, з менталітетом переможця, усі хочуть перемагати та бути чемпіонами.


Я думаю, ми маємо продовжувати робити те, що робили досі. Нелегко стати чемпіоном в АПЛ, тим більше, якщо перед тобою «Манчестер Сіті» або «Ліверпуль». В Англії дуже складно перемагати, але всі команди знають про нашу якість.


Вони знають, на що ми здатні як команда, і що ми можемо стати чемпіонами. Наступного року ми, звичайно, будемо сильнішими і впевненішими в собі, щоб спробувати виграти титул.


Важко сказати, чого нам забракло, щоб стати чемпіонами. Як я вже казав, ми грали з багатьма командами найвищого рівня. АПЛ – найскладніша та найбільша ліга у світі. Грати проти «Сіті» та «Ліверпуля», а також багатьох інших команд нелегко.


Потрібно мінімізувати кількість помилок. У нас завжди складні ігри, і той, хто припуститься менше помилок, стане переможцем. Думаю, наступного сезону ми виступимо з більшою впевненістю у своїй команді, щоб стати чемпіонами.


– В останньому матчі багато хто з вас плакав, як цей результат вплинув на вас після того, як ви були такі близькі до титулу?


– Команда засмучена. Наша команда дуже близька, у нас справжня родина у Лондоні. Ми хотіли стати чемпіонами, але через те, що сталося цього року, і через те, що ми зробили минулого сезону, доведеться почекати. Ми хотіли перемогти.


Ми спустошені тим, що не виграли титул, але сприймаємо те, що з нами сталося, як досвід. Це дуже складна ліга, найскладніша ліга у світі. Тепер ми повинні зосередитися і працювати якомога старанніше, щоб перемогти наступного року.


- Ця команда дуже молода, і вона ще має шанс вирости. Як ви вважаєте, чи зможете виграти АПЛ наступного року? А Лігу чемпіонів?


– Так, звісно, ми можемо. У нас дуже молода команда з великим потенціалом. Безперечно, ми будемо зростати ще більше.

Ми збираємось боротися за всі титули, АПЛ, Лігу чемпіонів, Кубок Англії... Люди дуже вірять у нашу роботу. Тепер ми маємо зосередитись на завоюванні титулів, – сказав вінгер «Арсеналу».