20 травня 2024 17:08

Рубіалес спростовує звинувачення в сексуальному насильстві: "Я продовжуватиму підтримувати свою версію від початку до кінця"

Колишній президент Федерації футболу Іспанії Луїс Рубіалес звернувся до Національного суду в п'ятницю, 17 травня, щоб особисто отримати резолюцію, яка направляє його до суду за ймовірні злочини сексуального насильства та примусу щодо Дженніфер Ермосо.

Це формальна процедура, яку також мають пройти інші троє підсудних, звинувачених у нібито примусі футболістки привселюдно виправдовувати дії Рубіалеса. Це колишній спортивний директор чоловічої команди Альберт Луке, колишній тренер жіночої команди Хорхе Вільда та колишній менеджер з маркетингу Федерації Рубен Рівера.

Рубіалес також звинуватив Ермосо в тому, що вона змінила свою початкову позицію щодо поцілунку, який відбувся під час церемонії вручення медалей на чемпіонаті світу у Сіднеї.


Він зазначив, що за кілька днів після поцілунку лише одна зі сторін змінила свою версію. Рубіалес у розмові з журналістами сказав: «Я продовжуватиму підтримувати свою версію від початку до кінця, тому що це правда».


Прокуратура національного суду просить засудити Рубіалеса до 2 років та 6 місяців: 1 рік позбавлення волі за злочин сексуального насильства та 1 рік та 6 місяців за злочин з примусу.


Рубіалес має сплатити заставу у розмірі 65 000 євро за злочин сексуального насильства, який може стати компенсацією жертві, і ще 65 000 євро за примусовий злочин. Всім чотирьом обвинуваченим висунуто звинувачення в останньому злочині, і вони мають заплатити значну заставу.


Суд також просить заборонити Рубіалесу наближатися до футболістки ближче ніж на 500 метрів або спілкуватися з нею протягом восьми років, виплатити компенсацію у розмірі 50 000 євро за фактом поцілунку, а також виплатити ще 50 000 євро іншим обвинуваченим за примушення до умовчання.