24 квітня 2024 21:08

​ Глава АПЛ про створення незалежного регулятора: "Це великий ризик. Просимо депутатів переконатися, що футбол виграє від цього і не зіткнеться з непередбаченими наслідками"

Глава АПЛ висловив побоювання щодо можливого створення незалежного регулятора.


У лютому минулого року уряд Великобританії заявив про плани створення структури, яка займатиметься запобіганням розформування історично значущих клубів, наданням уболівальникам можливостей для більш широкої участі в житті команд, перевіркою нових власників і керівників. Також регулятор зможе забороняти англійським клубам брати участь у Суперлізі Європи.

Як передає ESPN, у понеділок відбулося друге читання законопроекту. Глава АПЛ Річард Мастерс виступив перед парламентом, закликавши відповідально підійти до ухвалення закону.

«Дуже деякі галузі вітають додаткове регулювання, але воно існує, і ми, як і раніше, ставимося до цього позитивно.


Наша галузь неймовірно успішна за будь-якими мірками. Але це не тільки АПЛ, ми маємо фантастично успішні ліги на всіх рівнях піраміди. Ми не можемо дивитися на Німеччину, Іспанію чи Францію і говорити: «Що ж ми бачимо, що це працює».


Ми йдемо на великий ризик, і тому ми просимо депутатів та колег поставитися до законопроекту дуже уважно і неупереджено, щоб переконатися, що від цього виграє весь футбол, і ми не зіткнемося з непередбаченими наслідками», – сказав Мастерс.