23 грудня 2023 16:50

Клопп про щільний календар: "Потрібні зміни. Відкиньте клубні пристрасті і подумайте про загальну проблему"

Юрген Клопп висловився про щільний календар.

«У четвер ми вийшли на відновне тренування і трохи позаймалися півгодини. Ми грали у середу. У вівторок провели більш коротке, ніж зазвичай тренування, відпрацювали тактику, 35 хвилин.


У понеділок – відновлення. У неділю – гра. Субота – тренування 35 хвилин максимум. П'ятниця – відновлення. Гра у четвер.


Я бачив, що "Вест Хем" грає о 12:30. Потрібно поставити запитання: чи це правильно? Ви граєте у турнірі, де кожна команда має отримувати однакове відношення.


Люди думають, що це нормально – призначати «Вест Хему» гру та критикувати Мойєса на тижні, коли він робить ротацію [у матчі з «Ліверпулем» у Кубку ліги]. Яка в нього альтернатива? Ми повинні внести зміни, інакше просто не вдасться впоратися із цим.


Тепер ми граємо о 17:30 – це означає, що хлопці спатимуть довше. Вест Хем» встає о 7:30, о 9:00 закидається локшиною! Хіба це справедливо? Чому вони не можуть подивитися на проблему, хто б це не робив?


Хоч раз відкладіть клубні пристрасті та подумайте про загальні футбольні проблеми. Хтось має змінитись. Вони кажуть: «Ну так, але ж ти підписав контракт на трансляцію». Це не має жодного стосунку до справи», – сказав тренер «Ліверпуля».