19 жовтня 2022 14:33

Конте про ЧС узимку: "Не хочу повторення – ми побачили, скільки через це проблем. Раніше формат був ідеальний"

Антоніо Конте вважає, що чемпіонат світу більше не можна проводити посеред сезону.



Цю думку тренер «Тоттенхема» висловив, відповідаючи на запитання про те, чи не збирається він поберегти Харрі Кейна перед ЧС-2022 на тлі того, що Кайл Вокер і Ріс Джеймс, які теж виступають за збірну Англії, зазнали травм.

«Можу сказати вам, що Харрі хоче грати у кожному матчі. Футболіст, який хоче брати участь у кожному матчі, не боїться травми чи пропуску чемпіонату світу. Харрі, як і решта гравців, зосереджений на «Тоттенхемі». Мені подобається, що футболісти "Тоттенхема" так віддаються справі.


Звичайно, йдеться про дуже важливий турнір, але водночас я можу робити висновки про своїх гравців. Я їм довіряю. Я вірю в їхню самовіддачу. Я знаю, що вони на 100% зосереджені на нашому клубі. Мені цього достатньо.

На мою думку, вся футбольна спільнота мала висловлювати невдоволення в потрібний час, а не зараз. Думаю, після цього чемпіонату було б добре сказати: «Ми зробили так один раз, а тепер давайте повернемося до того, що було раніше». Раніше формат чемпіонату світу був ідеальним. Я грав на чемпіонаті світу та на Євро.

Я не хочу, щоби нинішня ситуація повторилася. Ми побачили скільки проблем це викликає. У цьому немає жодних сумнівів. Окей, ми проведемо чемпіонат світу взимку, а потім припинимо це і проводитимемо його влітку», – сказав Конте.


Чемпіонат світу пройде у Катарі з 20 листопада по 18 грудня 2022 року.