18 серпня 2022 10:22

Блогер: "Гра "Динамо" з "Бенфiкою" скінчилася на 9-й хвилині, решта - не більше ніж спроба махати кулаками в повітрі після програної бійки"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі проаналізував гру "Динамо" у матчі з "Бенфікою".


Динамо 0:2 Бенфіка
xG графік


Якщо вивчати статистику після матчу, то можна і дещо оптимістичне побачити.


Оптична ілюзія. Гра скінчилася на 9‘ хвилині, решта (а це 85‘ хвилин) не більше ніж спроба махати кулаками в повітрі після програної бійки. Не більше. Сміттєві переважно у всьому метрики, бо порожні за своєю суттю.


Епізод, що стався вже на 9‘ хвилині, я очікував десь у другому таймі, і хвилини так зі 60‘, коли втома могла позначитися на втраті концентрації. Але він стався на самому початку гри, коли про втому не може бути й мови...


Андрієвський був надто пасивним, не допрацював. Чим підштовхнув Шапаренка вмикатися, залишати власну зону та створювати метушню в чужій. В підсумку Жілберто просто фізично було нікому завадити.


Лінь одного гравця ще на 9’ хвилині зробити копійчане прискорення, щоб перекрити пасову лінію з флангу від Грімальдо до Рафи Сільви/Рамуша (та зайве завзяття іншого) коштувала клубу €38кк.


Знову претензії до моделі:


- гол Рамуша оцінили в 0.21 xG
- а удари Ваната та Караваєва (67‘) по 0.22 xG


Ви спитаєте: як так? Не знаю.


Не гра, а суцільні протиріччя. Маючи криву та перекошену архітектуру, через відсутність можливостей грати в глибину зліва (Шепелєв) та в центрі (Бєсєдін) - все одно створили щось. Уявляєте рівень концентрації Бенфіки в захисті, якщо в нас проходили в першому таймі ЄДИНІ з можливих варіантів створення загрози з чітким вектором зліва направо. Циганков був нашою єдиною опцією: одного разу офсайд Бєсєдіна, а потім два удари (0.11 та 0.05 xG). І це лише за півгодини. Забагато, як для солідної оборони, тож вона явно не надійна.


Потім вже результативна помилка просто знищила Віктора з середини, він не оговтався.

В підсумку майже повністю відтворили грудневий матч в Лісабоні з минулої ЛЧ. Бенфіка відверто не напружувалася, суцільний чіл та фан:
- 7.3 дуелі, підкатів та перехоплень на хвилину володіння суперника вони виконували в стартових двох турах Прімейри (Арока, Каза Піа)
- і лише 4.5 (-2.8) вчора


На відміну від протистояння з Фенербахче і не тішив себе сильною надією. Але все одно сумно через легкість, з якою ми дозволили себе переграти...