21 червня 2022 08:56

ФІФА може спростити допуск трансгендерів до жіночих турнірів, скасувавши поріг тестостерону

ФІФА працює над новими правилами допуску трансгендерів до змагань.

«В даний час ФІФА переглядає свої правила щодо гендерної відповідності та проводить консультації із зацікавленими фахівцями.

У зв'язку з тим, що процес ще триває, ФІФА не може коментувати специфіку поправок, що пропонуються», – заявив представник ФІФА.


Організація співпрацює з експертами в галузі медицини, права, науки, спортивних досягнень, а також бере до уваги позицію Міжнародного олімпійського комітету.


«Якщо до ФІФА звернуться з проханням перевірити правомірність допуску гравця до змагань до набуття чинності новими правилами, будь-який такий випадок розглядатиметься в індивідуальному порядку з урахуванням чіткого зобов'язання ФІФА дотримуватися прав людини», – зазначив представник федерації.


За інформацією Daily Mail, ФІФА розробила проект регламенту, відповідно до якого для трансгендерних жінок буде скасовано поріг тестостерону, що полегшить їх допуск до жіночих змагань. На даний момент планку встановлено на рівні 5 нмоль/л.


Організація працює над проектом у закритому форматі, оскільки деякі представники вищого керівництва побоюються гострої публічної реакції на його положення регламенту в їхньому поточному вигляді.

ФІФА пропонує не допускати трансгендерну жінку до змагань у жіночій категорії у тому випадку, якщо вона зберегла конкурентні переваги внаслідок чоловічого статевого дозрівання. Яким чином це визначатиметься, поки що неясно, але в кожному окремому випадку залучатиметься група незалежних експертів.