7 квітня 2017 15:09

В Киеве стартовали курсы детской академии мадридского "Реала"

5 квітня у Києві на стадіоні «Локомотив» розпочали роботу курси тренерів дитячої футбольної академії мадридського «Реала», які триватимуть п’ять днів, до 9-го квітня включно. Загалом для участі у курсах зареєструвалися близько 75 дітей віком від 6 до 14 років, 12 з яких займаються безкоштовно – це діти з дитячих будинків та малозабезпечених сімей. Заняття проводить іспанець Мігель Анхель. Цей спеціаліст з 10-річним досвідом раніше вже чимало попрацював з підростаючим поколінням за межами рідної Іспанії. Мігель навчав дітей у США, Норвегії, Фінляндії, Казахстані та Китаї. Останні три роки він працює технічним тренером Real Madrid Foundation в академії «Реала» в Мадриді.

Перше тренувальне заняття в Києві Мігель Анхель провів зі старшою групою, до якої увійшли 20 дітей віком від 12 до 14 років. Протягом півтори години діти виконували різноманітні ігрові вправи, які дозволили тренерам ближче познайомитися зі своїми новими підопічними та їх можливостями. Завершилося тренування двосторонньою грою, активну участь у якій взяв Мігель Анхель та його помічники – Роман Шевченко та Олег Погребняк. Футбольне поле стадіону «Локомотив» діти залишали з посмішками на обличчях. Дуже задоволеним був і Мігель Анхель. «Very good level. I’m so happy!», - не приховуючи емоцій заявив іспанець регіональному представнику Real Madrid Foundation в Україні Сергію Погребняку.

Після тренування Олег Погребняк, один зі співзасновників курсів, представник Sport Events Management та помічник Мігеля Анхеля, в інтерв’ю FootBoom розповів про основні цілі та задачі заходу, озвучив плани на майбутнє та поділився своїми враженнями від України. - Real Madrid Foundation працює по всьому світі. Тренери з академії мадридського «Реала» приїжджають у країну і проводять майстер-клас для місцевих дітей. Курси платні. Гроші, які отримує Real Madrid Foundation з подібних проектів, направляються на соціальні проекти, які проводяться по всьому світу. Тобто відкриваються соціальні школи, які працюють з дітьми. Ці гроші допомагають школам існувати, дають можливість тренерам отримувати зарплатню, та йдуть на підтримку інфраструктури.

- Скільки дітей зареєструвалися на курси в Києві?
- Приблизно 75 дітей. Ми сформували три групи: у першій займаються наймолодші – діти віком 6-8 років. У другій групі діти 9-11 років, а найстарші – віком 12-14 років.

- Планувалося провести в Києві дві сесії. Тепер стало відомо, що відбудеться лише перша сесія. З чим пов’язана така зміна?
- Дивлячись на кількість бажаючих прийняти участь у курсах, ми вирішили перенести другу сесію на пізніше. Проведемо її влітку або восени. Оскільки ми вперше проводимо подібні курси в Україні, людям необхідно зрозуміти, що цей проект собою являє.

- Чи є в планах провести подібні курси в інших містах України?

- Якщо жителям інших міст України це буде цікаво, то, звісно, організуємо.

- Які перші враження від роботи з українськими дітьми?

- Щойно завершилося перше тренування, займалася старша група. Тренер і діти задоволені. Рівень підготовки дітей нас влаштував. Ми задоволені тим, що діти розуміють складні завдання.

- Футболісти «Реала» взагалі приймають участь у курсах?
- Наприклад, подібні курси в Коста-Ріці організовує Кейлор Навас. Такі самі курси проходять і на тренувальній базі «Реала». Там раз на рік гравці основного складу «Реала» долучаються до тренувальних занять.

- Які взагалі враження від Києва?
- Я з міста Алмати. Я вже вчетверте у Києві. Мені все подобається: архітектура міста, люди, погода. Радий, що проведу у Києві майже тиждень.