14 січня 2009 12:45
1

Верховна Рада хочет освободить УЕФА от налогов

Верховна Рада України 13 січня ухвалила у першому читанні законопроект, яким передбачене зменшення оподаткування доходів УЄФА, які вона отримає від Євро-2012.

За проект закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування у період проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 з футболу в Україні" проголосував 391 із 446 народних депутатів, зареєстрованих у залі, передає УНІАН.

Законопроектом пропонується внести зміни до закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" в частині звільнення від оподаткування доходів або прибутків, отриманих УЄФА в Україні внаслідок проведення Чемпіонату, зокрема, винагороди, що належать УЄФА у зв'язку з продажем маркетингових прав або медіаправ.

Також передбачається внести зміни до статті 11 Закону України "Про податок на додану вартість" в частині запровадження тимчасової, на період проведення фінальної частини чемпіонату, норми щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з імпорту товарів (капітальних активів), отриманих представництвом Організаційного комітету УЄФА в Україні.

Зміни торкнуться і Закону "Про податок з доходів фізичних осіб" щодо звільнення від оподаткування призначених осіб крім резидентів України, незалежно від їх участі у Чемпіонаті в частині сум, сплачених ним за виконані роботи, або надані послуги в Україні, або за її межами у зв'язку з проведенням чемпіонату, не виключаючи, у вигляді заробітної плати, відшкодування видатків та добових.

Как великодушно с их стороны! Нет слов!