16 грудня 2008 19:47

Ковель не намерен возвращаться в "Карпаты"

Білоруський форвард заявив, що не бажає повертатися до Львова. 

Після рішення, яке прийняла Палата з вирішення суперечок ФІФА, 8-го грудня ФК «Карпати» надіслав два листи. Один – до ФК «Сатурн», інший був адресований Лєаніду Ковєлю. В листі до білоруса йдеться, що відповідно до рішення ФІФА, він є гравцем «Карпат». Тому клуб наполегливо рекомендує йому повернутися у розташування «зелено-білих» не пізніше як 21 грудня цього року. У випадку відмови ФК «Карпати» буде змушений знову звернутися в Палату ФІФА для того, щоб заборонити йому виступати за будь-який інший клуб, окрім «Карпат», і накласти штраф за порушення умов трансферу. 

«Позиція клубу зовсім не спрямована проти футболіста і вона не використовується для покарання Ковєля, оскільки клуб не вважає Лєаніда ініціатором усіх незаконних дій, які відбувались, навпаки, хоче притягнути до відповідальності інших сторін. «Карпати» хочуть дати йому можливість самому зробити вибір повернутись в юридичне поле ФІФА. Ніхто не збирається перешкоджати його професійній кар’єрі. «Карпати» готові вести переговори про його законний перехід у будь-який клуб», – каже помічник генерального директора «зелено-білих» Тарас Гордієнко. 

У листі до російського клубу «Карпати» запропонували раменцям забезпечити можливість повернення футболіста у розташування львівського клубу, а також вступити в переговори щодо компенсації за використання послуг футболіста впродовж 2008 року. Звісно, не виключається можливість подальшої співпраці з російським клубом. Якщо вони й надалі зацікавлені у послугах гравця, то «Карпати» не проти обговорити умови трансферу. 

Від «Сатурна» листа-відповіді ще немає. Натомість Ковєль відповів. У листі на адресу клубу він висловив небажання повертатися в «Карпати» і сповістив про намір подати апеляцію до Арбітражного суду в Лозанні. Тарас Гордієнко каже, що до 21 грудня «Карпати» за допомогою листування спробують переконати Ковєля повернутися до Львова. Задля його ж добра.