20 березня 2024 19:47

Жуан Жезус про расизм: "У тих, хто його виявляє, маленький мозок. Сумно, адже ми всі однакові і створені Богом"

Жуан Жезус сподівається на введення суворіших заходів для боротьби з расизмом.

Раніше стало відомо, що захисника «Інтера» Франческо Ачербі було виключено із заявки збірної Італії на найближчі матчі через те, що він, ймовірно, назвав «нігером», який виступає за «Наполі» Жезуса, в матчі Серії А. Справа розслідується прокуратурою.


«На жаль, расизм – проблема, з якою ми стикаємося вже довгий час. Деякі говорять про покращення, але, на жаль, деякі закони не дотримуються. Це сумно, тому що всі ми однакові – білі, чорні та решта. Я вірю, що ми створені Богом, і у всіх нас одне й те саме завдання – жити на цій землі, немає жодних відмінностей.

На жаль, на стадіонах все ще є расизм. Ми повинні вирости як люди, і я думаю, багато хто не усвідомлює, що це може завдавати біль. Ми люди, у нас є серце, душа і мозок, і я сподіваюся, що будуть прийняті суворіші закони, щоб зупинити це.

У будь-якому випадку потрібно бути сильним, у тих, хто проявляє расизм, маленький мозок. Потрібно думати про себе: "Я знаю, що я ідеальний таким, яким мене створив бог, і я тут заради своєї мрії грати у футбол". Необхідно усвідомлювати себе і завжди говорити, якщо ви постраждали від акту расизму. Я раджу молоді бути сильними духом – на жаль, акти расизму відбуваються постійно. Потрібно бути сильним та нікого не слухати», – сказав Жезус.