13 березня 2024 14:26

Лампард про Почеттіно: "Він хороший тренер і заслуговує на повагу. У мій час молоді гравці сиділи в запасі та дивилися, як тренуються Дрогба, Террі. Непросто швидко досягти результатів"

Френк Лемпард став на захист Маурісіо Почеттіно після критики вболівальників.


Кілька тижнів тому вболівальники «Челсі» почали скандувати про звільнення Почеттіно, коли команда втратила перевагу у першому таймі та зіграла внічию на виїзді з «Брентфордом» (2:2).

«Слід поважати Маурісіо, тому що він відомий як хороший тренер, і так воно і є, він заслуговує на повагу. Але, на мою думку, швидко досягти результатів, як цього очікують люди, вкотре буде непросто.


Я думаю, треба бути дуже обережними, звинувачуючи тренера чи молодого гравця, який намагається набути форми, не маючи досвідчених товаришів за командою, на яких можна спертися.


Стратегія клубу полягала в тому, щоб залучити молодих гравців, тому прийшли двадцятирічні хлопці з інших країн і намагаються зараз вписатися в команду.


У мій час, коли наводили молодих гравців, вони сиділи на лаві запасних чи тренувалися, дивилися, як відбуваються ігрові тренування. Спостерігали, як тренується [Дідьє] Дрогба, дивилися за Джоном Террі як капітана, навчалися, а потім потрапляли чи не потрапляли до складу.


Просити стільки гравців робити все це, одночасно показуючи прогрес, - справа непроста. Із цим варто бути дуже обережними.


Я думаю, що стратегія клубу, безперечно, буде поставлена під сумнів. Були зроблені якісь речі, на які дивишся зараз і запитуєш: «Чи могло бути по-іншому?» Так. Але зараз це стає очевидним, і дещо починає змінюватися», – сказав колишній гравець і тренер «Челсі».