6 березня 2024 12:50

Сульшер пропонував МЮ підписати Холанда: "Це було влітку 2018-го - "Юнайтед" відмовився. Я два сезони працював з Ерлінгом у "Мольді" - він просто скарб"

Оле-Гуннар Сульшер пропонував «МЮ» підписати Ерлінга Холанда у 2018 році.

«Я працював із ним у «Мольді» протягом двох сезонів. Влітку, перед тим як прийти [у «Манчестер Юнайтед»], я зв'язався з клубом і сказав: «Ви маєте підписати цього хлопця, він стане першокласним гравцем». Це було в червні чи липні 2018 року, вони відмовили – вони мали повно звітів про гравців. Потім я став тимчасовим тренером клубу і Холанда продали в «Зальцбург».


Я одразу порадив клубу купити його, доки має пункт про звільнення. Тоді ми знали про це, ніхто інший не заплатив би ці гроші – 20 мільйонів євро, це була б вигідна угода. Навіть незважаючи на його зв'язки з Альфі [Холандом], «Манчестер Сіті» та «Лідсом».

Тоді клуб вирішив не погоджуватися. Ми ніколи не робили пропозицій і не цікавилися ним, доки він не почав забивати за «Зальцбург». На той час ним цікавилися дортмундська «Борусія», «Ювентус» та решта. Його відступні все ще були чинні – 60 мільйонів євро.

Він не просто чудовий хлопець. Він командний гравець, який, виходячи віч-на-віч із воротарем, не думає про особисту статистику. Він віддасть пас, якщо хтось інший може забити стовідсотковий гол. Він просто скарб», – сказав колишній головний тренер «Манчестер Юнайтед» в інтерв'ю Sky Bet.