7 лютого 2024 18:17

Судмедексперти у справі Алвеса не змогли визначити походження травм на колінах позивачки. Пошкоджень піхви не виявлено

Судмедексперти дали свідчення у справі Дані Алвеса.


З січня 2023 року Дані Алвес перебуває під вартою за звинуваченням у зґвалтуванні жінки у нічному клубі Sutton у Барселоні у грудні 2022-го. 14 листопада стало відомо, що суд завершив розслідування. Прокуратура вимагає для футболіста 9 років ув'язнення.


Судовий розгляд у цій справі триває з 5 по 7 лютого.


«Травма має на увазі вплив – забій та здерта шкіра. При падінні зазвичай з'являються синці на обох колінах. Ми маємо справу з травмою із зовнішнього боку коліна. Таке може бути у разі удару об нерівну поверхню. Неможливо сказати, що дія була саме такою.


Сказати на сто відсотків, що [травма] виникла внаслідок падіння, бо воно впало... можливо. Ймовірно, вплив був непрямим.


Якщо людина падає, пошкоджуються обидва коліна. Підтвердити, що це було дуже важко. Ми маємо справу з тертям – можливо, при падінні, але також через непрямий вплив».


Про відсутність у потерпілої пошкоджень піхви


«Часто можна спостерігати випадки сексуального насильства, за яких не виникає жодних пошкоджень піхви, але все можливе. Насторожують невеликі ерозії у сфері вульви. Сила могла мати місце., але це те, що ми зазвичай спостерігаємо.

При статевому акті за взаємною згодою піхву можна травмувати. При сексі без згоди травми виникають частіше, ніж за згодою. У цьому випадку ми не виявили жодних травм, але не можемо сказати, що насильства не було. Ми не можемо сказати, було секс за згодою чи ні, залежно від наявності чи відсутності ушкоджень. Ми не можемо провести таке порівняння», – йдеться у висновку експертів.