22 січня 2024 13:20

Андрій ВОРОБЕЙ: "Якщо Судаков буде потрібен "Наполі" чи іншому клубу, то вони і 50 мільйонів вивалять"

Колишній форвард «Шахтаря» Андрій Воробей прокоментував інформацію, що донецький клуб відхилив пропозицію «Наполі» щодо Георгія Судакова у розмірі близько 40 мільйонів євро.

– Такою є політика клубу. Якщо «Шахтар» вважає, що зможе продати Судакова дорожче, то це правильне рішення. Може, агенти щось знають, чого не знаємо ми.


З іншого боку, 40 мільйонів на дорозі не валяються – не малі гроші. Якщо брати з боку гравця, то Судакову потрібно прогресувати і йти у сильніший чемпіонат. Час покаже, яке це було рішення – правильне чи ні.


Гравця потрібно продавати на піку його слави, тим більше, після Ліги чемпіонів, де Судаков провів непогані матчі. Незрозуміло, як він виглядатиме навесні.


Чи не зіграє кейс Мудрика злий жарт із Судаковим, що клуби боятимуться платити такі гроші за українців? Думаю ні. "Челсі" сам бачив, кого бере. Мудрика їм не привезли в закритій валізі, вони його вели.


Якщо Судаков буде потрібний «Наполі» чи іншому клубу, підходитиме під їх схему, то вони не лише 40 мільйонів, а й 50 вивалять.

Хто мені більше імпонує: Мудрік чи Судаков? Це два талановиті гравці, але вони різні. Жора виконує великий обсяг роботи, він технічний і з поставленим ударом, а в Михайла шалена швидкість. Я б із обома зігрався. Мудрик просто влучив не в свою команду. Можливо, згодом він заграє у «Челсі».

– Хто із клубів може заплатити за Судакова понад 40 млн?


– Напевно, лише клуби АПЛ. Там крутяться добрі гроші. Я не беру Саудівську Аравію, тому що Судаков навряд чи захоче туди йти, хоча чемпіонат розвивається.


40 мільйонів – це дуже добрі гроші. Він приблизно так і вартий. За таку суму можна було продати, але це вирішувати «Шахтарю».


Я думаю, між «Шахтарем» та Судаковим була розмова, і вони все вирішили. Головне, щоб Судаков не зрозумів і не уявив себе великим через те, що за ним вся Європа бігає та пропонує шалені гроші. Таке може бути. Він має розуміти, що його кар'єра тільки починається і йому потрібно постійно доводити, щоб «Шахтар» продав його за добрі гроші до топ-клубу, - сказав Воробей.

Transfermarkt оцінює хавбека в 18 мільйонів євро.