11 грудня 2023 19:54

Президент "Севільї" про недопуск фанатів на матч з "Лансом": "Це звірство та обмеження прав, варварське рішення. 300 людей просто хочуть побачити гру своєї команди, вони не становлять небезпеки"

Президент «Севільї» обурений недопуском фанатів клубу на матч із «Лансом».


Раніше в понеділок влада Франції заборонила вболівальникам «Севільї» бути присутнім на завтрашньому виїзному матчі клубу з «Лансом» у Лізі чемпіонів. Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен пояснив це рішення заходами безпеки, ухваленими у зв'язку з недавнім зіткненням уболівальників «Нанта» та «Ніцци», під час якого загинула людина.


За словами Хосе Кастро, «Севілья» спільно з урядом Іспанії має намір домогтися дозволу для вболівальників бути присутнім на матчі.


«Ми вважаємо справжнім звірством те, що 300 уболівальникам, які до того ж не становлять небезпеки, заборонили приїхати на матч своєї команди. Вони купили квитки, а в неділю вдень під час інтерв'ю французький уряд оголосив про це варварське рішення.


Це безглуздо, бо це 300 уболівальників, які просто хочуть подивитись на свою команду. Якщо у Франції виникли проблеми, про це слід повідомляти своєчасно. Не за день [до матчу].


Сподіватимемося, що розсудливість переможе. Ми поговорили з УЄФА та чекаємо на новини. Наступні кілька годин будуть дуже важливими для вирішення цього абсурдного питання, бо раніше подібного не відбувалося.


До вчорашнього дня офіційних новин не було – усі довідалися про це з інтерв'ю французького міністра. Не було нічого офіційного, щоб попередити вболівальників, це звірство, яке обмежує права європейців, у разі іспанців», – сказав Кастро.