6 грудня 2023 17:44

Кркич: "Гравці все частіше дебютують у 16-17 років – не думаю, що це добре. Кількість пiдписників Марка Гіу після дебюту зросла з 40 тисяч майже до мільйона – важливо стежити, як молодь почувається"

Боян Кркіч висловився про проблеми молодих футболістів після раннього дебюту.


«Сьогодні ми все частіше бачимо гравців, які дебютують за основну команду у 16-17 років. Не лише у «Барселоні», а й у всьому футбольному світі. Не думаю, що ранній дебют – це добре, тому що футбольна кар'єра дуже довга і потрібно пройти всі етапи. Але вірно і те, що талановитих хлопців багато, і їх стає дедалі більше. Це не можна контролювати, але можна стежити, що відбувається після цього моменту.


Ми говоримо про молодь – важливо стежити за тим, як вони почуваються, [дозволити] закінчити навчання... Наприклад, Марк Гіу дебютував у першій команді, і наступного дня кількість його пiдписників зросла з 40 тисяч майже до мільйона. Це красиво і надзвичайно. Але потрібен час, щоб нормалізувати те, що не є нормою.

Наступного дня після того, як Марк забив за основну команду, він спостерігав за денним тренуванням "Кадет А" (команда "Барселони" U16). Було приємно побачити його там. Він багато разів приходив туди і не припинив це робити після того, як забив той гол. Потрібно продовжувати супроводжувати його на цьому шляху розвитку», – сказав колишній гравець «Барселони».