21 листопада 2023 13:00

Стоїчков вважає, що Беллінгем не заслужив Golden Boy-2023: "Що він виграв з "Боруссією" і "Реалом"? Вибрав би Мусіалу або Бальде, якщо Гаві не міг отримати другий приз"

Христо Стоїчков вважає, що Джуд Беллінгем не заслужив на приз Golden Boy-2023.

17 листопада півзахисника «Реала» та збірної Англії було названо найкращим гравцем Європи у віці до 21 року. Приз Golden Boy вручає туринська газета "Tuttosport".


– Джуд Беллінгем – переможець Golden Boy-2023. Ви погоджуєтесь з 50 членами журі Tuttosport, які проголосували за нього?

– Ні.


– Чому?

– Я не заперечую цінність Беллінгема, це один із головних талантів світу. Він має велику майстерність і розум. Вважаю, що Беллінгем поєднує у собі якості Лаудрупа, Кака та раннього Погба. Майбутнє – за ним. Він боротиметься за наступний «Золотий м'яч» із Мбаппе та Холандом. Але я хотів би знати, що він виграв із «Боруссією» та «Реалом» у 2023-му? Нічого.

- Але він уже забив 13 голів і зробив 3 асисти у 14 матчах після переходу в «Реал» влітку. Монструозний виступ для 20-річного хлопця, який до того ж не нападник, а півзахисник, що атакує.


- Він робив це три місяці. А які успіхи всі ці голи принесли Реалу?


Ви добре знаєте, що мій друг Морінью сказав би про титули. Бажаєте поговорити про те, як закінчилася минула Бундесліга? "Борусія" випереджала "Баварію" на два очки за тур до кінця. Вони грали проти «Майнца» вдома, а «Баварія» – проти «Кельну» у гостях. Що трапилося в 5 хвилин, що залишилися? Тухель випустив Мусіалу, який забив на останніх хвилинах і зробив рахунок 3:2, а "Борусія" не змогла забити, зіграла 2:2 і попрощалася з титулом через різницю м'ячів.


- Тоді кому ви віддали б приз Golden Boy?


- Враховуючи, що чинний переможець Гаві не міг отримати приз вдруге, я вибрав би Мусіалу або Бальді, який виграв Ла Лігу та Суперкубок Іспанії з «Барселоною», - сказав екс-гравець каталонського клубу.