8 листопада 2023 15:20

Олександр ФIЛIППОВ: "Через тривоги вже хотіли "Челсі" з "Тоттенхемом" дивитися о 22:00"

Форвард «Дніпра-1» Олександр Філіппов розповів, як відреагувала команда на кілька повітряних тривог під час матчу 13-го туру УПП проти «Олександрії» (1:0).


– Можливо, це найдовший матч в історії українського футболу. Як ви переживали цей вечір? Не набридло?


– Звичайно, це було дуже важко психологічно, фізично й морально. Так сталося що грали майже 5 годин, але це наші реалії сьогодення, тому ми повинні підлаштовуватися під усе це.

Дуже не хочеться, але так воно є. Дуже важко, так склалися обставини. Але добре, що дограли цю гру. Було важко, але добре, що перемогли, і вже будемо готуватися на «Шахтар».

– Поясніть фізіологію процесів організму спортсмена. Футбол, потім пауза, потім знову – ви ж до цього ніколи ж не готуєтесь, так спортсменів не тренують. В чому проблематика для організму?

– Так, звичайно. Це важко пояснити. Ти виходиш на якийсь пік, працюєш на максимумі своїх можливостей, але в один момент це все обривається. Ти, можна сказати, падаєш до самого низу, відпочиваєш після навантаження.


Найважче те, що ти не знаєш, коли поновиться гра – через 15-20 хвилин, як після першої тривоги, чи через півтори години, як після третьої. Добре, що є якісь хвилини на підготовку заново, щоб розбігатися але це важко.

– Ви сиділи?


– Ми сиділи, стояли, тягнулися, лежали, робили масаж. Ти вже не знаєш, що робити.


– Карти?


– До карт не дійшло, але вже хотілося.


– Але реально думали над цим?

– Ну звичайно. Третя тривога, 30 хвилин залишилося дограти. Але ти сидиш півтори години і чекаєш. Думаєш: «Ну скоріше б усе закінчилося, щоб піти дограти цю гру і поїхати додому».


– «Рух» – «Оболонь» паралельно грали. Ви дивилися?

– Так. Ми якраз з хлопцями сміялися з цієї ситуації. Казали: «Рух на дві години пізніше розпочав, але раніше нас закінчив». Так буває. Ми вже хотіли «Челсі» з «Тоттенгемом» дивитися о 10-й. Але добре що встигли.


– Просто я собі подумав що футболісти мають розминатися якось, масажисти мають працювати. Мені цікаво, масажисти не полягали спати від втоми від такої кількості роботи?


– Звичайно, для них це те теж важко, так само, як і для наших тренерів. Ти повинен щось поміняти, якось підтримати хлопців, щось розповісти. Звичайно, це важко але важко для усіх команд. Як склалося, так склалося, – сказав Філіппов.


Фото - СК «Дніпро-1»