3 листопада 2023 17:50

Спортдиректор "Ньюкасла" про ставки Тоналі: "Чи могли ми знати? Я 16 років у цій сфері, і подібного ще не відбувалося, це справжній шок. У світі з GDPR важко зрозуміти, що можна перевіряти"

Спортивний директор "Ньюкасла" поділився думками про усунення Сандро Тоналі.

Півзахисник, придбаний у "Мілана" за 70 млн євро та бонуси, дискваліфікований на 10 місяців через ставки на футбол.


«З тієї хвилини, як це сталося, починаєш дивитись на себе збоку. Що можна було зробити краще? Що я міг зробити краще? Які уроки можна отримати? Чи могли ми знати про це? Чи мали ми про це знати? Він топ-футболіст, важливе придбання, нам його не вистачатиме.


Мені важко зрозуміти, що інші клуби знають чи не знають. Ми можемо лише займатись своїм внутрішнім розслідуванням. Я просто не знаю, мені важко відповісти [чи знав «Мілан» про порушення хавбека].


Я 16 років у цій сфері і нічого подібного ще не відбувалося. Ми пишаємося тим, наскільки ми обачним, витрачаємо багато часу на вивчення характеру гравця, його спортивних якостей. Але у світі, де діє Загальний регламент захисту персональних даних (GDPR), складно розібратися, що можна знати, а чого не можна знати, що можна перевіряти, а що не можна.


Ми ще нічого не вигадали. Коли я говорю з іншими спортивними та генеральними директорами, то постає питання: як взагалі можна було про це знати? То справжній шок, великий сюрприз. Для нас усіх таке новинка», – сказав Ден Ешуорт.