11 серпня 2023 18:31

Артем КРАВЕЦЬ: "У Туреччині, враховуючи інвестиції, могли вийти на зовсім інший рівень футболу, але їм це не цікаво"

Колишній гравець збірної України Артем Кравець поділився думками про чемпіонат Туреччини.


- Як оцінюєте період в «Кайсеріспорі»?


- Якщо брати чисто «Кайсеріспор» та й в принципі Туреччину, описувати одним словом - якийсь хаос, напевно. У плані порядку, у клубі, що відбувається в чемпіонаті. Звісно, там є своя атмосфера. Усе населення дивиться та слідкує за футболом. Все всім цікаво. Але немає порядку. Це дуже впливає на весь рівень.


Вони більше живуть емоціями. Якби вони зробили порядок у кожному конкретному клубі, у кожній конкретній організації плюс в лізі, враховуючи гроші, які інвестують у футбол. Вони могли вийти на зовсім інший рівень, зовсім інший. Але погравши та поживши там пʼять років, з самого початку ставив собі це питання. Потім зрозумів, що по факту, певно, їм це не цікаво.


Їм цікаво давати емоції, привозити якихось зірок, все це показувати, як все класно, боротися за чемпіонство.


- Правда, що там дуже великі борги по зарплатні?


- Так, постійні. Скажу так - там постійні борги.

- Весь сезон не платять, а потім все в останній місяць?


- Ну це стосується топ-клубів, коли тобі в останній місяць виплачують або на початку наступного сезону. У середніх клубах зазвичай не платять дуже довго. Можуть виплатити потім, не виплатити. Постійно ситуація в тому, що якщо підеш судитися - тебе можуть спробувати якось нагнути, залякати. Коротко кажучи, це все нормально для Туреччини. Для них це нормально, - сказав Кравець.


Кравець грав у Туреччині з 2018 по 2023 рік, він представляв «Кайсеріспор», «Коньяспор» та «Сакарʼяспор».