8 травня 2023 16:20

​Німецька футбольна ліга може позбавити "Герту" ліцензії для участі у Бундеслізі через фінансові проблеми

Неназване джерело в лізі повідомило, що «Герта» є «найгіршим випадком, який у нас колись був», коли справа доходить до ліцензування клубів.


Офіційно ліга відмовилася коментувати процес ліцензування на наступний сезон. «Герта» визнала, що мала контакти з Німецькою футбольною лігою щодо ліцензії.


«Ми перебуваємо в постійному контакті з DFL як щодо поточного процесу ліцензування, так і щодо змісту партнерства з нашим інвестором 777 Partners. Обидві теми мають бути обговорені та прояснені з дотриманням усіх вимог законодавства, зокрема правила 50+1 та змістовних специфікацій. Однак на цю мить ми не коментуватимемо поточні процеси та спекуляції в ЗМІ», - йдеться в заяві «Герти».


У березні американська інвестиційна компанія 777 Partners, яка володіє «Дженоа» та «Стандардом», отримала 78,8% акцій «Герти». Зараз DFL вивчає, чи не порушила ця угода правило 50+1 - згідно з ним у Німеччині 50+1% акцій професійного футбольного клубу мають належати некомерційній громадській організації.


Без фінансового вливання у розмірі 100 мільйонів євро, оголошеного 777 Partners, вимоги ліцензії DFL, які мають бути виконані до 30 червня, не можуть бути виконані. Якщо «Герта» втратить ліцензію, вона може вилетіти у 3-й дивізіон, бо 2-й дивізіон теж вимагає ліцензії Бундесліги.


Зараз берлінський клуб перебуває на останньому місці в Бундеслізі.