13 березня 2023 12:26

Лінекер повернеться до Match of the Day, BBC попросила вибачення за цю ситуацію

Колишній форвард збірної Англії Гарі Лінекер повернеться до роботи ведучим програми Match of the Day на BBC, повідомляє сайт телекомпанії.


Сторони залагодили конфлікт. Гендиректор BBC Тім Деві попросив вибачення за цю ситуацію.


«Всі визнають, що це був важкий період для співробітників, учасників, ведучих, і, що головне, для нашої аудиторії. Я прошу вибачення за це» - сказав Деві.


Раніше Лінекер був відсторонений від роботи. Причиною стали його коментарі з приводу заяви міністра внутрішніх справ Великої Британії щодо заборони на отримання притулку для людей, які нелегально прибули на територію країни через протоку Ла-Манш.


Гарі відреагував на цю заяву в своєму Твіттері, назвавши майбутній закон «надзвичайно жорстокою політикою, що спрямований проти групи найвразливіших людей і є схожим на політику, яку впроваджувала нацистська Німеччина в 1930-х роках».

BBC заявила, що вважає нещодавню активність Лінекера в соціальних мережах порушенням своїх правил. Корпорація зазначила, що йому слід триматися якомога далі від відстоювання тієї чи іншої позиції в політичних суперечках.

Гарі Лінекер є ведучим програми Match of the Day з 1999 року. У ВВС він працював на позаштатній основі. Іан Райт, який є співведучим Лінекера по програмі Match of the Day, відмовився від проведення наступного ефіру на знак солідарності з колегою. Так само вчинив і Алан Ширер. Інші футбольні експерти також відмовились від участі в програмі. В результаті Match of the Day виходила минулого тижня зі скороченим хронометражем без експертів та ведучих.


Поки що невідомо, чи повернеться Лінекер до роботи вже цього тижня. 18-19 березня відбудуться матчі 1/4 фіналу Кубка Англії.