12 листопада 2021 12:12

​Операційний партнер 777Partners: "Було нелегко переконати Шевченка очолити "Дженоа"

Операційний партнер 777Partners, власника "Дженоа", Андрес Бласкес розповів про можливі трансфери для команди.

"Ми готуємо зміни. Ми працюємо над створенням холдингу, який зможе надавати однакові послуги для всіх команд в групі: скаутинг, імідж, маркетинг. Це дозволило б створити синергетичний ефект: більш низькі витрати і більш високі доходи. А талант, який грає, наприклад, в Молдові, в третьому дивізіоні, зміг би стати відмінним гравцем в сильнішій лізі.

Зараз не час говорити, що "Дженоа" може прагнути виходу до Ліги чемпіонів. Доведеться почекати, не знаю, скільки років. Потрібен час, щоб полагодити команду, клуб, структури. Шлях до футболу повністю зміниться в порівнянні з минулими кількома роками, навіть якщо клуб вже давно грає в Серії А, тому виконану роботу слід цінувати, навіть якщо вона заснована на певних бюджетних обмеженнях, які ми хочемо видалити, збільшуючи інвестиційну ємність для досягнення більш амбітних цілей. У команди дуже високі витрати на робочу силу: нам потрібно збільшити виручку, знизити витрати, або і те, і інше. Ми холдингова компанія, а не фонд. Для нас важливо інвестувати в проекти, що мають довгострокову мету.

Майбутнє? Ми зробимо необхідні кроки, щоб зробити клуб конкурентоспроможним. Ми допоможемо Шевченку в цьому питанні. На виконавчому рівні ми готуємо нову структуру, яка буде інтегрована в існуючу за зразком англійську. Ви побачите це через два-три тижні. Ми не олігархи чи мільярдери, а невелика структура. Якби тут не було Алессандро Зарбано – виконавчий директор "Дженоа" - прим.), нам було б дуже важко. Ми дійсно хочемо досягти успіху в "Дженоа". Було нелегко переконати Шевченка, який так добре попрацював зі збірною України, але він дуже добре вписався в наше бачення футболу. У понеділок зв'яжемося з президентом.

Стадіон в Генуї розділений між двома командами, але ми знайдемо рішення, яке буде хорошим і для "Сампдорії". Ми не хочемо його перефарбовувати, а хочемо повністю змінити. Сподіваємося, скоро почнемо. Однак ми також хочемо таким чином оживити район Марассі. Ще не вкрита територія над Бізаньо може бути покрита, використана для концертів та інших розваг, ресторанів. Багато європейських міст оживляють поверхні над своїми аренами. Для нас стадіон - важлива частина зміцнення клубу. Якщо мер Буччі зателефонує мені завтра, щоб купити його, ми готові.

Ідея? Більше гостинності, більш сучасний доступ, можливість використання системи також для музичних заходів, загальні приміщення, готовність організувати обіди, весілля, вечері. Ви можете домовитися з музичним промоутером про серію концертів. І тоді ми хотіли б вивчити пакети "все включено", які також застосовуються до решти міста. Побував в історичному центрі. Над цим працюємо з мером. Марассі повинен стати місцем, здатним залучати публіку, навіть якщо вона не підтримує "Дженоа", – сказав Бласкес.