9 жовтня 2020 09:09

Владислав Микуляк закончил карьеру и вошел в тренерский штаб "Миная"

Легенда «Минаю» Владислав Микуляк під час матчів знаходиться вже не серед футболістів, а біля тренерів. Справа в тому, що з початком цього сезону Владислав вирішив завершити кар’єру футболіста. Проте не залишив клуб, а увійшов у тренерський штаб основної команди і тепер передає свій досвід молодим футболістам.


«Після завершення чемпіонату в Першій лізі ми поговорили з головним тренером Василем Кобіном і я прийняв рішення завершити кар'єру футболіста. Все-таки, пограв чимало і час дати дорогу молодим. Можна сказати, що завершив кар’єру на переможній ноті, адже ми завоювали «золоті» медалі чемпіонату.


Керівництво клубу запропонувало мені увійти до тренерського штабу основної команди і я, звісно, довго не думав і відразу погодився.


Поки що тільки освоююся в новій ролі, не звик ще до цього амплуа. Інколи хочеться вибігти на поле та допомогти хлопцям, але пора вже забувати про це і зосередитися на новій роботі.


Мені ще треба багато що навчитися у своїх колег. Буду намагатися постійно вдосконалювати свої тренерські навички.


У нас в команді багато технічних футболістів, тому думаю буде кому роздавати передачі. Думаю, що наша команда себе проявить в УПЛ. Як показали перші тури, то з усіма командами можна грати. Так, десь грандам поступаємося, але з іншими можна сміливо боротися та вигравати».


Микуляк в клубі «Минай» грав з моменту його заснування – 2015-го року. За цей час став чемпіоном Закарпаття, двічі володарем Кубку та Суперкубку Закарпаття, переможцем Зимової першості Закарпаття, чемпіоном групи А Другої ліги України, чемпіоном Першої ліги України, півфіналістом Кубка України.


На професійному рівні провів 48 матчів за клуб, в яких зробив 6 гольових передач. На аматорському рівні забив 25 голів.


Також в кар’єрі Владислава є чимало ігор в УПЛ, чемпіонство Першої ліги України із «Закарпаттям»/«Говерлою» та перемога у складі студентської збірної України на літній Універсіаді-2009.