16 вересня 2020 22:57

Кубок Украины. "Волынь" уступает "Прикарпатью", "Верес" на выезде громит "Альянс"

У другому попередньому етапі розіграшу Кубка України взяли участь і провідні команди першої ліги, але амбітній «Волині» після поразки від «Прикарпаття» довелося зійти з дистанції.


Заради справедливості слід сказати, що лучани виступали без кількох ключових виконавців. Цікаво, що у стартовому складі «Прикарпаття» були Ростислав Волошинович і Ярослав Конкільняк, які минулого сезону ще грали за «Волинь», але на розминці Конкільняк травмувався, і довелося терміново шукати йому заміну. Добре знав можливості господарів і новий керманич «Прикарпаття» Руслан Мостовий, який раніше очолював молодіжний склад волинян. Долю напруженого поєдинку вирішив пенальті, реалізований наприкінці першого тайму іванофранківцем Романом Барчуком.


«У складі «Волині» вистачає футболістів високого зросту, і тому я передусім налаштовував підопічних бути готовими до жорсткої боротьби на другому поверсі, — сказав Руслан Мостовий у коментарі офіційному сайту УАФ. — Також я просив хлопців діяти компактно й не дозволяти господарям робити націлені передачі. Цю установку на гру команда виконала, і я задоволений самовіддачею».


Ще в кількох протистояннях жереб звів між собою першолігові колективи, і після впертої боротьби змушені були розпрощатися з кубковими надіями «Чорноморець», «Кремінь», «Оболонь» і «Альянс». Зокрема, одесити в південному дербі поступилися географічним сусідам із Миколаєва. Перед перервою настрій гостям зіпсував голеадор «містян» Вадим Яворський. У другому таймі «моряки» намагалися врятуватися від поразки, проте підопічні Іллі Близнюка вміло пресингували, ускладнюючи «Чорноморцю» пошук вільних зон, і зуміли відсвяткувати звитягу — 1:0.


Доволі несподіваний результат було зафіксовано в Сумах, де «Альянс» приймав «Верес». У другому таймі гості тричі змусили господарів розпочинати із центра поля, а свої ворота зберегли недоторканими.


«Під час підготовки до сезону ми поступилися «Альянсу» в спарингу, — сказав головний тренер «Вересу» Юрій Вірт у коментарі офіційному сайту УАФ, — але добре попрацювали над виправленням помилок, були більш мотивованими, і це далося взнаки. Обидві команди шукали найкоротші шляхи до воріт, проте відчувалося, що переможе той, хто відкриє рахунок. Я був приємно здивований високою реалізацією гольових моментів моїми підопічними».