4 вересня 2020 08:51
10

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Исходя из нынешнего состояния Коноплянки, он провел отменный поединок. Будем давать ему шанс"

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після переможного матчу зі Швейцарією (2:1) у Лізі націй.

— Ще раз дякую Львову за теплий прийом, — розпочав спілкування з пресою Андрій Шевченко. — На жаль, сьогодні на стадіоні було мало людей — тільки ті, хто мав тут знаходитися за протоколом.


Швейцарія — чудово підготовлена команда, відчувається робота тренера. Це дуже збалансований колектив, і сьогодні був чудовий тест для нас.


— Як ви можете прокоментувати той факт, що у збірної України виникали проблеми з переходом в атаку за рахунок передач?

— Суперник не давав нам цього робити, активно пресингував нас. Це дуже сильна команда, швейцарці діяли сміливо, широко розташовувалися. У другому таймі ми грали вже краще, був хороший футбол у виконанні двох команд.


— Як ви оціюнюєте підсумковий результат матчу?

— Сьогодні була відкрита гра, в якій обидві команди грали й дозволяли грати супернику. У такій грі, якщо ти створюєш моменти, маєш забивати. Ми створили свої моменти та використали їх.


— Що ви можете сказати щодо претензій Владимира Петковича до арбітражу та відсутності VAR?

— Гра була дуже чистою, арбітр пред’явив футболістам мало карток, і VAR фактично був непотрібний. Хоча було чимало фізичного контакту, але гравці поважали один одного.


— Чому ви використали лише одну заміну та як можете оцінити дії дебютантів — Тимчика та Михайліченка?

— Перш за все, дебютанти діяли дуже впевнено, вони повністю виконали завдання, які ми ставили. Після гарного підключення Тимчика ми забили перший м'яч... Щодо замін, то ми могли зробити їх лише три. По ходу матчу я зважав на різний стан гравців. Ті футболісти, які були на полі, тримали ритм гри, заміни були непотрібні. До того ж я не був упевнений, що виконавець зможе ввійти в таку гру. Результату ми досягли, отже, таке рішення було виправданим.


— Ви багато апелювали до Яремчука, який вийшов на заміну…

— Мої зауваження були спрямовані на стимулювання Романа, на те, щоб тримати ритм. Гравці мене чули, важливо було не зупинятися. Яремчук чудово вийшов на заміну, було декілька помилок, але претензій до нього я не маю...


— Чи буде ротація в поєдинку з Іспанією? Та як ви оцінюєте гру Коноплянки?

— До матчу проти Іспанії треба пройти відновлення. Ми подивимося, як футболісти будуть почуватися. Що ж до Коноплянки, то, виходячи з його нинішнього стану, Євген провів відмінний поєдинок. Йому потрібно конкурувати й у клубі, й у збірній. Ми будемо давати йому шанс.


— Швейцарія діяла за схемою 3—4—3 в атаці. У чому особливість такої схеми для нашої оборони?

— Ця збірна завжди діє так. За системою гри Швейцарія — дуже незручний для нас суперник. Але ми виконали план на матч, протистояли опонентам відмінно.

Так же как и Коваленко, Мораесу, шахтеровской защите(((
Не все же кумовство с Павелко имеет свои минуса... На Павелко имеет влияние Ринат. Увы, но как-то так в нас происходит...(
У тренерского штаба есть не мало опций, на позицию левого полузащитника: Яремчука уже не первый раз выпускали на эту позицию, Цыганкова тоже, можно в защиту Соболя, а в полузащиту Михайличенко, Бодя и атаковать и оборонятся может, но выпускают Коно ща былые заслуги и за кротовскую роописку, а вдруг выстрелит, протянет, ударит, а фиг.
Сховати
Ватель, Мин с 70 когда подсел Ярмоленко, можно было делать замены Мораес на Соболя (Михайличенко перешел бы в полузащиту) или Цыганкова( он уже на 20-30 мин готов), и Ярмоленко на Марлоса.... думаю на контратаках забили 3 гол, и успокоили бы порыв Швейцарцев....думаю с Испанией увидим Соболя в защите, а Михайличенка в полузащите......
Не гоните на Шеву. Понятное дело, прилюдно он защищает своего футболиста, чтобы тот не впал в психологическую яму после неудачной игры. А сам с тренерским штабом сделает практичные выводы нужен ли такой Коноплянка. Или вы хотите, чтобы тренер на конференции своего футболиста размазал, тем самым угражая микроклимату в коллективе?
Сховати
Shok, тут на шеву ніхто не гонить. всі висказують свої думки. звичайно що шева не повинен критикувати в ефірі, але й казати що коно провів відмінний матч, це вже занадто. тут же не дурні сидять і всі все бачили.
Супер подход))))) Набирать форму через игры в сборной))))) Такого в современном футболе еще не видели, ноу хау от Шевы))) Игрок сборной должен быть при наличии постоянной в клубе. Жене рвать землю надо в кубле с кротами. но честно говоря, это не в его характере.
Шева тут толерантен.Поддерживает игрока,как его когда то поддерживали когда он сидел на скамье в Челси.
Был бы в хорошей форме Витя,Коноплянке сидел на банке.
С Испанией присутствие такого игрока в основе будет непозволительной роскошью.
Сховати
Ширинкович, тут його толерантність неумістна. якщо він бачив його невдалу гру то дійсно треба було міняти ще в першій половині першого тайму.
Це як розуміти слова Шевченка щодо Коноплянки? Євген тепер продовжить справу Тимощука? Який шанс, коли грав Коноплянка просто провально! Я не розумію, чому його не замінили ще у перерві.
який шанс йому давати. в клубі не грає, в європі повний нуь був. а в збірній... краще промовчати. гнати його треба.