31 серпня 2020 16:19
4

Мирон МАРКЕВИЧ: "В АЗ нет ничего особенного, "Динамо" должно проходить дальше"

Відомий спеціаліст в інтерв’ю Sport.ua прокоментував жереб для «Динамо» та «Колоса» в кваліфікації єврокубків.


— Мироне Богдановичу, «Динамо» гратиме з «АЗ» Алкмар в кваліфікації Ліги чемпіонів. Ви, коли були тренером «Металіста», грали проти цієї команди в Лізі Європи 2011/2012 і двічі зіграли внічию 1:1. Що думаєте з приводу жеребкування?
— Так, ми грали проти «АЗ» і тоді посіли перше місце в групі, де також були «Мальме» та «Рапід». Звісно, «Динамо» має проходити далі. Навіть немає мови про то. Я нещодавно дивився матч «АЗ» і вони на останніх хвилинах пенальті забили та зрівняли рахунок. А так мали програти при чому доволі посередній команді. Нічого особливого немає в «АЗ». І те, що матч в Києві, зрозуміло, що плюс для «Динамо».


— Це буде справжня перевірка для «Динамо» Луческу?
— Зрозуміло, єврокубки є єврокубки. Це Ліга чемпіонів. Зрозуміло, що і «АЗ» не приїде просто так. Але, я думаю, «Динамо» повинно пройти далі.


— Якщо «Динамо» переможе «АЗ», їх потенційним суперником буде переможець пари «Рапід» — «Гент». Хто тут сильніше: австрійці чи бельгійці з українськими легіонерами?
— Думаю, що «Гент» пройде далі. Але, який суперник кращий для киян, важко сказати, бо «Рапід» я не знаю. А «Гент» — непогана команда.


— «Ференцварош» Реброва, Харатіна та Зубкова зможе «Динамо» Загреб пройти?
— Не знаю, який зараз «Динамо» Загреб. Але у них була хороша команда минулого року. Не знаю, можливо там на трансфери пішли футболісти, тому що та команда за рахунок того і живе. Але, якщо зберігся той склад, який був, який грав проти «Шахтаря», «Ференцварошу» буде непросто. Те, що команда Реброва пройшла «Селтік», нічого дивного в тому немає. Зустрілися приблизно рівні команди. Просто «Селтік» був фаворитом, тому що грав дома. Але, якби там були глядачі, угорцям було б не так просто.


— «Динамо» Брест, де грають українці Мілевський, Хачеріді та Нойок, битиметься з «Маккабі» в Ізраїлі. Що думаєте?
— «Динамо» Брест буде важко.


— «Колос» попався «Аріс». Греків можна проходити?
— «Колос» повинен пройти далі. Я думаю, пройдуть за рахунок самовіддачі. І що гра в Греції в принципі все рівно, тому що грають без глядачів. Тому, де грати, сильно не впливає на результат. Тому, думаю, «Колос» має пройти греків.


— Юрій Вернидуб пішов з солігорського «Шахтаря». Здивувало?
— Напевно. Я не знаю, яка там зараз взагалі політична обстановка, що там, як там. Можливо, через це. Команда на першому місці, а тренер іде. То, звичайно, дивно. Але то рішення Вернидуба. Він нормально попрацював, вивів команду в лідери. Прикро, що до кінця не допрацював, бо у нього були хороші шанси виграти чемпіонат. Але я не знаю всієї ситуації.


— Львівські «Карпати» розгромно програли в Кубку України «Епіцентру». Як на це реагувати?
— Та які «Карпати»? «Карпат» вже немає. Я не знаю, які то «Карпати». То сміхотворно.

Всі ексПерди співають про слабкість суперника, щоб у разі поразки Динамо , кричати про дно і тд. А у разі виграшу скажуть, ну, подумаєш, обіграли нубів. І так щоразу. АЗ серйозна команда, як мінімум не слабша за Базель, який ексПерди вважали сильним суперником. Подвійні стандарти. Татотаке ))
Ну раз тренер "победитель" сказал, что должны проходить.. добавить нечего)))
Двойные стандарты Карл, нет не слышал...))
"І те, що матч в Києві, зрозуміло, що плюс для «Динамо»." а потом про Колос "І що гра в Греції в принципі все рівно, тому що грають без глядачів. Тому, де грати, сильно не впливає на результат. Тому, думаю, «Колос» має пройти греків." :)))