25 серпня 2020 09:14

Уик-энд для футболистов сборной Украины: неудачи в Бельгии, голы Буяльского, Супряги и Цыганкова

Минулий клубний вік-енд для футболістів, яких Андрій Шевченко викликав до лав збірної України для підготовки до стартових поєдинків у Лізі націй, пройшов під знаком старту української Прем'єр-ліги-2020/2021.


У п’ятницю, 21 серпня, синхронні перемоги здобули «Динамо» та «Шахтар». Кияни розбили у столиці «Олімпік» — 4:1. У матчі взяли участь одразу вісім збірників: Георгій Бущан, Олександр Караваєв (гольовий пас), Олександр Тимчик, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (гол, гольовий пас), Микола Шапаренко, Владислав Супряга (гол) та Віктор Циганков (гол).


«Шахтар», також у Киеві, обіграв «Колос» — 3:1. У складі гірників на поле виходили дев’ятеро гравців головної команди країни: Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Тарас Степаненко, Марлос, Жуніор Мораес (гольовий пас), Євген Коноплянка, Віктор Коваленко та Сергій Болбат.


У третьому турі чемпіонату Бельгії «Кортрейк» Євгена Макаренка розійшовся миром з «Ейпеном» (0:0).


У суботу, 22 серпня, воротар «Олександрії» Юрій Паньків допоміг своїй команді здобути впевнену перемогу в УПЛ над «Маріуполем» — 4:1.


Третьою поспіль поразкою закінчив свій поєдинок чемпіонату Бельгії «Гент» Романа Яремчука, Романа Безуса та Ігоря Пластуна. Цього разу команда українців на виїзді програла «Антверпену» — 0:1.


У неділю, 23 серпня, також програв у Бельгії «Брюгге» Едуарда Соболя. Чорно-сині на чужому полі поступилися «Беєрсхоту» (0:1).


Втратив очки й «Андерлехт» Богдана Михайліченка, зігравши на рідному стадіоні внічию з «Мускроном» (1:1).