13 серпня 2020 20:00

В УАФ подтвердили, что "Минай", "Ингулец" и "Рух" отвечают требованиям аттестации Премьер-лиги. "Агробизнес" не подавал документы

Сьогодні відбулося останнє перед початком наступного сезону засідання Комітету з атестування Української асоціації футболу, на якому розглядалися питання щодо атестації футбольних клубів. Насамперед вони стосувалися претендентів на підвищення у класі — до Прем’єр-ліги та першої ліги.


Після наради членів комітету та перегляду наданих клубами додаткових документів сім претендентів на вихід до Прем’єр-ліги, які подавали документи («Інгулець» (Петрове), «Минай» (Минай), «Волинь» (Луцьк), «Рух» (Львів), «Оболонь-Бровар» (Київ), «Металіст 1925» (Харків) та «Чорноморець» (Одеса)), названі такими, що відповідають критеріям атестації для виступу у вищому дивізіоні. Зокрема, ФК «Інгулець» (Петрове) лише сьогодні представив свій договір про співпрацю зі школою, яка знаходиться у Кропивницькому. Там же, на стадіоні місцевої «Зірки», команда проводитиме свої матчі.

У списку відсутній ФК «Агробізнес» (Волочиськ), який подавав заявку лише на виступ у першій лізі.

За рішенням Ради ПФЛ перша ліга в сезоні-2020/2021 розширена до 18-ти учасників. Клуби, які посіли перші два місця у своїх групах другої ліги, підвищуються у класі напряму — «Нива» (Тернопіль), «Полісся» (Житомир), «ВПК-Агро» (Шевченківка) та «Кристал» (Херсон). Усі клуби названі такими, що відповідають необхідним критеріям атестації.

Також відповідають критеріям першої ліги й треті за підсумками сезону клуби груп другої ліги — «Верес» (Рівне) та «Альянс» (Липова Долина), яким належить у плей-офф 16-го та 20 серпня зіграти відповідно з 16-ю та 15-ю командами першої ліги.