7 серпня 2020 20:47
1

Первая лига. "Рух" спасся от поражения и помешал "Ингульцу" досрочно завоевать путевку в элиту

Центральний поєдинок передостаннього, 29-го туру відбувся в Петровому, де зустрілися команди, що лідирували за втраченими очками й реально претендували на підвищення у класі.


Усе ж, вище розцінювалися шанси господарів з «Інгульця», які в останніх 11-ти матчах не поступалися, утім, і «Рух» у шести поєдинках поспіль не зазнавав поразок. У попередньому турі «Інгульцю» не міг допомогти через дискваліфікацію бомбардир Ніка Сітчінава, але його в матчі з «Кременем» вдало замінив юний легіонер Оскар Мкомола, який оформив дубль і зробив результативну передачу Олександру Мішуренку. Проте сьогодні керманич «Інгульця» Сергій Лавриненко не став експериментувати, довірившись тим самим гравцям, які брали участь у переможному матчі з «Кременем», тим більше, що термін дискваліфікації Сітчінави не вичерпався.


Що ж до «Руху», то після повернення до команди Юрія Климчука у львів’ян справи пішли веселіше. Саме він разом із Ростиславом Русиним був на видноті в останніх поєдинках підопічних Івана Федика. Нагадаємо, що саме влучний удар Климчука в компенсований час приніс перемогу «Руху» над «Інгульцем» в першому колі.


Сьогоднішній матч обслуговувала суддівська бригада на чолі з Катериною Монзуль із використанням системи VAR. Уже в дебюті моторний Тарас Саків ледь не заскочив зненацька досвідчену оборону господарів, але на його гостру передачу ніхто з партнерів не відгукнувся. Суперництво точилося в невисокому темпі й до гольових моментів справа не доходила. Після того, як на 85-й хвилині, скориставшися помилкою воротаря «Руху» Романа Мисака, господарі вийшли вперед, здавалося, вони вже свого не упустять. Але на четвертій компенсованій хвилині у ворота «Інгульця» було призначено пенальті, який реалізував Юрій Климчук — 1:1.


Після попереднього матчу, з «Гірником-Спортом», головний тренер «Авангарду» Олександр Косевич говорив, що в наступному протистоянні, з «Минаєм», змушений буде кинути в бій молодь, мотивуючи це рішення дискваліфікацією Максима Воробея та травмами кількох основних виконавців. Але досвідчений наставник попередив, що, незважаючи на кадрові проблеми, його підопічні докладуть зусиль, аби чинити гідний опір супернику, що налаштований здобути перепустку до еліти.

Закарпатцям вдалося перехопити ініціативу лише наприкінці першого тайму, і на 38-й хвилині Рустам Ахмедзаде відкрив рахунок. Питання про переможця було знято з порядку денного на 68-й хвилині, коли авангардівець Ілля Брюхов спрямував м’яч у свої ворота.


Ще один претендент на підвищення у класі, «Волинь», грав удома з «Гірником-Спортом». До перерви лучанам ніяк не вдавалося пробитися на ударну позицію, бо гості з Горішніх Плавнів надійно діяли в підстраховці. Проте на 51-й хвилині своє вагоме слово сказав кращий бомбардир першолігового турніру Денис Кожанов, який вивів «Волинь» уперед. А ще за десять хвилин нагадав про себе відомий голеадор Станіслав Куліш, який удруге засмутив воротаря гостей. У компенсований час господарі довели справу до розгрому.


І насамкінець відзначимо «Агробізнес», який у гостях завдав поразки «Чорноморцю». Отже, володарі трьох перепусток до еліти визначаться після заключного туру.


Перша ліга. 29-й тур


07.08.2020


«Авангард» — «Минай» — 0:2

«Волинь» — «Гірник-Спорт» — 3:0

«Прикарпаття» — «Черкащина» — 4:1

«Інгулець» — «Рух» — 1:1

«Миколаїв» — «Металург» — 1:1

«Чорноморець» — «Агробізнес» — 0:1

«Оболонь-Бровар» — «Металіст 1925» — 3:0

«Кремінь» — «Балкани» — 0:0


ох здесь заруба