3 серпня 2020 23:14
1

"Мариуполь" ищет усиление и просматривает африканца

Під час першого тренування новопризначений Головний тренер ФК «Маріуполь» Остап Маркевич дав перше інтерв’ю журналістам.


— Що ви знаєте про Маріуполь? Чи бували тут раніше?

— Я знаю що тут є море. А море це дуже важливий фактор для відновлення та хорошого настрою. Колись давно я був у цьому місті і у мене залишились дуже гарні спогади того часу.


— Які перші враження від знайомства з командою?

— Враження дуже позитивні, тому що весь персонал та працівники клубу дуже гарні люди.


— Вам вже поставили завдання на сезон?

— Завдання у нас одне — тішити вболівальників хорошою грою, та звісно здобувати результат, бо без цього в спорті нікуди.


— П’ять провідних гравців покинули клуб. Як будете підсилювати команду?

— Зараз ми спостерігаємо за декількома гравцями. Будемо запрошувати до наших лав хороших футболістів, які будуть підходити під наш стиль та філософію гри.


— Ми бачимо на лаві футболіста з Африки.

— Так, можливо він підсилить команду. Це гравець який нам підходить за основними характеристиками. Ігровими та персональними. Зараз ми дивимось як людина працює, наполегливо чи ні. Це важливий фактор у виборі футболістів.


— Де буде проходити підготовчий збір?

— Ми ще вирішуємо це питання тому що пандемія вносить корективи в спортивне життя не тільки України, а й всього світу. В нас обмежений час і ми намагаємося обрати оптимальний варіант.


— Тож спаринги ще не заплановані?

— 8 серпня ми зіграємо з місцевою командою, а 15-го — з луганською «Зорею».


— Який футбол сповідує новий головний тренер ФК Маріуполь?

— Я би не хотів бігти попереду паровозу. Я думаю коли прийде час, вболівальники побачать все самі в офіційних іграх. Я думаю це буде позитивно-оптимістичний футбол.

Головне завдання Остапа навчити маріупольців української через футбол.