21 липня 2020 18:11
6

Андрей ВОРОБЕЙ: "Скрипник, Вернидуб или Ребров могли бы разбудить "Динамо"

Підсумок регулярного чемпіонату УПЛ для bookmaker-ratings.com.ua підвів колишній нападник збірної України Андрій Воробей.


— Андрій, інтрига в чемпіонаті-2019/2020 була як ніколи, але тільки не за золоті медалі. Це пригнічує?


— Просто від «Динамо» багато хто очікував трохи іншої гри і результату. «Шахтар», можна сказати, легко всіх обіграв. Хоча боротьбу за друге і третє місце було цікаво подивитися, навіть за порожніх трибун.


— У наступному сезоні хтось зможе кинути виклик «Шахтарю»?

— Хочеться, щоб таке сталося. Це тільки додасть цікавості чемпіонату. Якщо «Зоря» і «Десна» не втратять свого запалу, оскільки не раз бувало, що після вдалого сезону деякі команди зникали, луганці і чернігівці можуть попсувати нерви «гірникам». «Динамо» я не згадую, оскільки воно апріорі має бути в цьому суперництві, це бренд вітчизняного футболу.


— Кияни виграли Суперкубкок України, Кубок, в якому вони по ходу турніру обіграли «Шахтар», і, нарешті, — в кишені путівка до кваліфікації Ліги чемпіонів. Хіба можна такий сезон називати провальним?


— Мені здається, що всередині клубу не все добре. У підопічних Олексія Михайличенка не було зрозумілої гри. Програти 23 очка першому місцю — це занадто. Причому в останніх кількох турах наставник «гірників» Луїш Каштру експериментував зі складом. І в очних матчах чемпіонату всі чотири перемоги на рахунку «Шахтаря».

— Тренерський штаб «Динамо» на чолі з Олексієм Михайличенком пішов у відставку. Хто може вивести команду на більш високий рівень?


— Потрібна молода кров. Ті ж Віктор Скрипник, Юрій Вернидуб або Сергій Ребров могли б розбудити «Динамо». Якщо тільки буде розуміння з боку клубного керівництва. Тренеру потрібен повний карт-бланш, а його у динамівських наставників фактично ніколи немає.


— У першій шістці все місця розподілені справедливо?


— Думаю, так. Хоча я хотів би бачити «Зорю» на другому місці, яка не сильно бігла вперед в кінцівці матчу з «Десною», вважаючи, що краще синиця в руках, ніж журавель у небі.

— Залишилося провести тільки матчі плей-оф за право брати участь в Лізі Європи…


— Мені важко спрогнозувати фаворита. Ще кілька тижнів тому я б поставив на «Дніпро-1», але «Колос» провів для себе дуже корисні матчі проти сильних суперників напередодні матчу з дніпрянами, обігравши одного з таких. Команда Руслана Костишина до протистояння підходить в хорошому емоційному стані. Шанси у суперників рівні. Приблизно однакові можливості у опонентів перемогти і в парі «Олександрія» — «Маріуполь». Хоча на папері, до фіналу, вважаю, трохи ближче олександрійці.

Ребров сделал бы Динамо сильным клубом!,но этому президенту этого не нужно...зачем тратиться на хороших игроков и хорошего,уверенного тренера!
Максимов бы точно разбудил.
Ребров вже будив, аж доки не заснули.
Сховати
alex, хорошо заснули) надо еще раз так же. А то команда уже готова Колосу проигрывать самый главный матч сезона
Сховати
Я уже объяснял один раз, что "самый главный матч сезона с Колосом" - это очень грязная манипуляция, потому как самым важным был матч с Зарёй, где в случае победы Зари, она бы стала для Динамо недосягаемой: у неё было бы 60 очков, а у Динамо - 56! А в случаи ничьи - в игре с Колосом устраивала бы только победа.
Андрюха, давай лучше ты в Динамо. Разбуди этих уродов. Хотя, если они нихрена не умеют, то в 22 года их ничему не научишь. Заставишь их мячи подавать, бутсы мыть молодежке