10 липня 2020 23:11
1

Константин АНДРИЮК: "В 2004 году "Динамо" давало 50 долларов суточных в день, а "Шахтер" - 100"

Журналіст Костянтин Андріюк пригадав в ефірі каналу "Бомбардир", як свого часу "Динамо" та "Шахтар" платили представника ЗМІ добові.


"Тоді для деяких людей це був заробіток. Я потрапив у 2004 році на "1+1". "Динамо" давало за два дні 100 доларів, тобто 50 доларів на день. А "Шахтар" вирішив, я впевнений, що "спецом", перекусити - вони давали 100 "баксів" за один день.


Один раз "Шахтар" узяв журналістів на ізраїльський "Кубок первого канала" на чотири дні. І тоді роздали конверти по 400 "баксів" кожному. Мармазов роздавав. В "Динамо" - Семененко.


Як усе закінчилося? У "Динамо" почалися не кризові часи, а вирішили затягти паски. І "Динамо" припинило. А "Шахтар" продовжував. Але пройшло півроку чи рік - і "Шахтар" припинив.


Загалом, я вважаю, що це правильно. Бо зараз би це сприймалося, як хабарі для журналістів. Не знаю, як тоді це сприймалося.


Є певні ЗМІ, дружні до "Шахтаря". І "Шахтар" їх бере. Є дружні ЗМІ до "Динамо". І їх бере "Динамо". Все це продовжується. І точно так само Федерація футболу України. Той, хто дуже добре пише про Федерацію, він буде", - сказав Андріюк.

Совєцька продажна журналістика процвітає відкрито.