19 червня 2020 09:28
1

Ибрагим КАРГБО: "Ставлю себе цель забить четыре мяча до конца сезона"

У півфінальному матчі Кубку України проти “Минаю” (2:0) форвард “Динамо” Ібрагім Каргбо дебютував у складі киян в офіційних поєдинках, на 61-й хвилині замінивши Франа Соля. У коментарі клубному сайту 20-річний нападник “біло-синіх” розповів про свою першу гру та готовність допомагати “Динамо” на полі в решті матчів сезону.


- Я дуже щасливий отримати шанс нарешті зіграти за “Динамо”. Особливо приємно, що мій дебют випав на півфінал Кубку України, в якому наша команда показала хорошу гру та здобула перемогу. Для мене це було певним тестом, щоб перевірити, наскільки я готовий після 6-7 місяців поза футболом. Думаю, на даний момент мені потрібно ще 2-3 гри, щоб повернути свою оптимальну форму. Усі кажуть, що мені дуже пощастило отримати можливість бути заявленим на останні матчі чемпіонату у зв’язку зі зсувом термінів проведення сезону.

- Відправившись із командою до Минаю, ти вже знав, що отримаєш ігровий час?

- Я тренувався з командою, перебуваючи в хорошому настрої, був готовий до гри. За день до матчу тренер сказав: “Не забудь паспорт, ти летиш із нами”. Я розпочинав зустріч на лаві запасних, однак мав відчуття, що тренер може надати мені кілька хвилин на полі. У підсумку я зіграв 30 хвилин, і дуже цьому радий.

- Ти вийшов на позицію центрфорварда, однак був більш активним на флангах, навіть мав можливість забити, пройшовши до воріт зліва.

- Так, я отримував м’яч із центру, тому не мав інших варіантів - там уже було 3-4 захисники. Єдиною можливістю було зайти з флангу, я знав, що швидший за оборонців суперника та намагався цим скористатися.


- Ти грав за першу команду лише протягом зимового міжсезоння, після чого була тривала перерва. Наскільки вже відчуваєш партнерів на полі?

- Думаю, взаєморозуміння стане кращим у наступних іграх. У першому матчі могло статися все що завгодно, тому що це півфінал, ситуація була трохи напружена. Ми повинні були перемогти, адже ми - “Динамо”, ми не можемо програвати маленьким командам на Кубок. Головним був результат. А що стосується особисто мене, то, думаю, після кількох ігор у мене з’явиться кращий зв’язок із партнерами. На тренуваннях усе добре, але впевнений, що можу зіграти краще у наступній грі, в якій знову отримаю шанс.

- Після півроку в клубі вже не відчуваєш мовної проблеми?

- У нас є перекладач Дмитро, він допомагає зрозуміти, що кажуть тренер або гравці. До того ж, є можливість поговорити з тренером: інколи я сам підходжу та розпитую про те, що міг би поліпшити, які помилки виправити.

- На зимових зборах ти відзначився двома забитими м’ячами в одному матчі перед тим, як отримав травму. Скільки голів можемо очікувати від Ібрагіма Каргбо до кінця сезону, якщо ти виходитимеш у складі?

- Я не можу казати напевно чи робити обіцянки, бо все залежатиме від ігрового часу та від того, як складатиметься кожна гра. Скажу так: ставлю собі за мету забити чотири м’ячі до кінця сезону. Думаю, це було б непоганим результатом. До того ж, ти ніколи не знаєш, можна оформити хет-трик в одному матчі. (Сміється)

Хай-щастить!