18 червня 2020 15:53

Спортдир "Руха": "Наша задача - выйти в Премьер-лигу. Потом будем говорить про Милевского и Селезнева"

У пресі з'явилися чутки, що в новому сезоні "Рух" може підсилитися зірковими нападниками - Артемом Мілевський та Євгеном Селезньовим. Наразі обидва форварди грають закордоном - у Мілевського контракт із брестським "Динамо" завершується у кінці поточного року. Що стосується Селезньова, то гравець, якому через місяць виповниться 35 років, зв'язаний контрактними обов'язками із турецьким "Бурсаспором" до 20 липня 2020 року. FootBoom звернувся за коментарем до спортивного директора "Руху" Володимира Лапіцького.


- Чи правда, що в новому сезоні за "Рух" можуть виступати Мілевський та Селезньов?


- По Мілевському та Селезньову ніхто не вів перемовин. Вони хороші друзі президента нашого клубу Григорія Козловського, але Селезньов наразі виступає у чемпіонаті Туреччини. Думаю, що він там не сказав свого останнього слова. Питання, щодо продовження кар'єри Селезньова у "Русі" - це більше до нього, чим до мене.

- В кінці сезону у Селезньова завершуються контракт із "Бурсаспором". Євген міг би перейти до "Руху" на правах вільного агента.


- Перед нами стоїть завдання потрапити у Прем'єр-лігу. А футболісти такого рівня, як Мілевський та Селезньов у Першій лізі грати не захочуть. Так, як "Рух" поки що команда Першої ліги, то про запрошення таких гравців ми навіть не мріємо. Поки що. Тому запрошення Селезньова і Мілевського - на рівні чуток і мрій. Якщо, дай Боже, ми станемо командою УПЛ, тоді можна буде про щось сідати, говорити і домовлятися. Якщо "Рух" вийде до елітного дивізіону, то будемо питати у головного тренера, кого він бажає бачити у своїй команді. Нас очікують непростих півтора місяці у Першій лізі і претендентів на підвищення у класі дуже багато. Тому брати нових футболістів вже зараз, або вести з ними перемовини, було б неправильно, в першу чергу, до самих себе. Тому наше головне завдання - вийти у Прем'єр-лігу, а вже потім будемо говорити і мріяти навіть про таких футболістів, як Селезньов і Мілевський.


- Селезньов та Мілевський могли б ще більше популяризувати бренд футбольного клубу "Рух"?


- Так, звичайно. Адже, це гравці з великої літери, професіонали. Це люди, які прославляли Україну не тільки у вітчизняному чемпіонаті, але й вдало виступали закордоном. Вважаю, що не тільки для нашого клубу, але й взагалі їх повернення в український чемпіонат було б топовим і знаковим.


- "Рух" орендував у "Зорі" Максима Білого до кінця поточного сезону. Клуб буде продовжувати його оренду?


- Все залежить від того, чи виконає "Рух" завдання. Максим той футболіст, який майже все життя грав у Прем'єр-лізі. Думаю, що йому й надалі хочеться продовжувати свої виступи в елітному дивізіоні. Багато чого залежатиме від нашого турнірного становища і від бажання Білого. Поки що ми задоволені його діями та людськими якостями. Тому все може бути і ми цього хотіли б.