15 червня 2020 14:42

Сергей БУЛЕЦА: "Тренер отмечал, что важно выиграть мундиаль для поддержки наших военных"

Після матчу з Італією збірна України U-20 не могла втратити шанс стати чемпіоном світу, вважає півзахисник синьо-жовтих Сергій Булеца.


За рік після тріумфу юнацької збірної України на чемпіонаті світу (U-20) своїми враженнями від цього турніру поділився півзахисник синьо-жовтих Сергій Булеца.


— Сергію, рік тому Україна у фіналі юнацького чемпіонату світу в Польщі обіграла Південну Корею. Пам'ятаєш, як починався той день?


— Ми були дуже зосереджені на майбутньому матчі. Дійшовши до фіналу, не можна було розслаблятися. Тому ми ще ретельніше аналізували свої помилки, детально вивчали суперника.


— Установка на гру була в готелі чи на стадіоні?


— На стадіоні.


— Які слова перед фіналом знайшов для команди Олександр Петраков?


— Суть полягала в тому, що це великий шанс для нас увійти в історію, шанс заявити про Україну на весь світ. На Сході країни триває військовий конфлікт, тому хотілося такою перемогою підтримати наших військових, на чому й акцентував увагу наставник.


— На якій стадії чемпіонату світу ви зрозуміли, що Україні до снаги виграти турнір?


— Напевно, після гри з Колумбією. Був важкий матч, ми забили єдиний м'яч, який дозволив вийти до півфіналу. Після цього з'явилася впевненість у своїх силах.


— Наступний поєдинок, з Італією, був найскладнішим?


— Безперечно. Матч був важким. Італія добре грала, тиснула на нашу оборону. Але у збірної України було не менше бажання потрапити до фіналу.


— Протягом фінальної стадії чемпіонату світу ти забивав тричі. Який м'яч найпам'ятніший?


— У ворота збірної Італії. Такий поєдинок, такий суперник... Цей гол був найважливішим для мене на турнірі.


— Іноді переглядаєш цю зустріч?


— Буває. Часом друзі нагадують (посміхається).


— Окрім чемпіонської медалі, ти отримав «Срібний м'яч» як другий кращий гравець турніру. Де зараз зберігаються ці призи?


— Удома, поруч з іншими нагородами...