3 червня 2020 18:17

Хавбек "Десны" Домбровский: "В матчах с "Шахтером" всегда тяжело набирать очки, но нет ничего невозможного"

Вже на цьому тижні на «Десну» чекає матч проти команди, яку ми ще не перемагали – гостьове протистояння з донецьким «Шахтарем». Про карантин, фізичну форму, гру з «Колосом» та про те, чи реально цього разу набрати 3 очки у битві з донеччанами ми розпитали у півзахисника сіверян Андрія Домбровського.


– Розкажіть, як проводили карантин та що було найскладнішим під час ізоляції?

– Проводив вдома звичайно ж, намагаючись дотримуватися всіх рекомендацій МОЗ. Індивідуально займався за програмою, яку нам надав тренерський штаб. Напевно не найскладнішим, а скоріше незвичним, стала сама ізоляція: морально непросто без звичних справ.


– Зрозуміло, що вся планета вперше опинилася у такий ситуації, зокрема, у спорті. Тож наскільки складно було відновлювати форму, та чи задоволені своїм функціональним станом у грі з «Колосом», чи є у чому додавати?

– Звичайно, є велика різниця між індивідуальними тренуваннями і тренуваннями з командою. Тому, звичайно, було складніше. Але, в будь-якому, випадку всі опинилися в однаковій ситуації. Завжди є до чого прагнути і в чому додавати. Фізично було непросто, але я думаю, від гри до гри будемо вдосконалюватися.


– Наскільки було важливо перемогти «Колос» у першій грі після відновлення чемпіонату, та наскільки психологічно допоможе ця перемога?

– На даному етапі чемпіонату кожен заліковий бал на вагу золота. Тому до всіх матчів готуємося максимально відповідально. Після перемоги морально легше готуватися до майбутніх ігор.


– У матчі з «Колосом» Ви грали з зв’язці з Огірею, хоча більшу частину першої половини чемпіонату в основі виходив хтось один з вас. З іншого боку у центрі поля довелося грати проти екс-партнера Богданова. Наскільки складно було протистояти Андрію та наскільки зігралися з Владиславом?

– У цьому матчі тренерський штаб вирішив зіграти за такою тактичною схемою. З кожним тренуванням розуміємо один одного з Владом все краще, але, в будь-якому випадку, ще є до чого прагнути…Що ж до Андрія, то він – кваліфікований футболіст, проти якого непросто завжди грати.


– Зараз у таблиці тривладдя: команди, які займають 2-4 місця («Зоря», «Десна» та «Динамо», – прим.) набрали однакову кількість очок. Наскільки ця щільність тісне: адже одна поразка може дорого коштувати?


– Повторюся: на кожну гру налаштовуємося з максимальною відповідальністю і концентрацією. Попереду ще 8 турів, тому все у наших руках.


– Як раз попереду, напевно, найскладніший суперник – діючий чемпіон «Шахтар». Чи реально зараз переграти донеччан?

– Звичайно, у матчах з «Шахтарем» завжди важко набирати очки. Але зараз кожна гра – складна. Думаю, немає нічого неможливого.