26 травня 2020 20:47

"Минай" обратился в УАФ с просьбой оценить высказывания и обвинения Стороженко в сторону клуба

Вчора, 25 травня, в ефірі загальноукраїнського телеканалу «Футбол», під час програми «#Залишайся з Футболом» була дуже гаряча дискусія з приводу відновлення чемпіонату в Першій лізі та голосування щодо цього на засіданні Ради ліг ПФЛ минулого тижня. У ній, разом з представниками «Металіста 1925» та «Оболоні-Бровар», взяв участь і головний тренер ФК «Минай» Василь Кобін.


Під час ефіру було багато питань, відповідей та, на жаль, не надто конструктивної критики на адресу нашого клуба.

Проте одна із заяв голови Наглядової ради ФК «Металіст 1925» Сергія Стороженка виглядає занадто обурливою. Функціонер звинуватив ФК «Минай» у брехні на всю країну з приводу того, що наш клуб жодного разу не звернувся в ні одну з лікарень та не зробив тестування на коронавірус COVID-19 ні футболістам, ні працівникам клубу.

З усією відповідальністю заявляємо, що це не правда. 13 травня на території стадіону «Минай» клуб організував тестування на наявність корона вірусу у всіх футболістів та представників клуба.


То хто каже неправду? Ці звинувачення звучать особливо не гарно, враховуючи, що якраз у нашому клубі виявили хворого на корона вірус COVID-19 і клуб це не приховував. Тому кому як не «Минаю» зрозуміло важливість тестувань та убезпечення від поширення коронавірусу.


Безпека наших футболістів для клуба – пріоритет. І слухати такі звинувачення сумно та неприпустимо.


У зв’язку з цим ФК «Минай» звертається у комітет з етики УАФ з приводу оцінити висловлювання та звинувачення голови Наглядової ради ФК «Металіст 1925» Сергія Стороженка на адресу нашого клубу. У свою чергу, наш клуб вимагає від пана Стороженка публічного спростування інформації та вибачення за сказане, адже воно не відповідає дійсності і є наклепом на наш клуб.


На жаль, це не єдиний випадок безпідставних та необдуманих звинувачень на нашу адресу.


На провідному футбольному сайті Footballhub вийшло інтерв’ю спортивного директора «Оболонь-Бровар» Олександра Різніченка. У ній функціонер звинуватив наш клуб в тому, що ми не опублікували інформацію про фінансову звітність. Цитуємо: «На сайті Миная фінансова звітність узагалі відсутня, це є порушенням норм атестації».


Це звинувачення доволі дивне, адже очевидно, що О. Різніченко просто неуважно дивився офіційний сайт закарпатського клубу. Інформація про фінансову звітність з’явилася на сайті окремою новиною ще 14 квітня – згідно вимог УАФ. Пізніше, для зручності користувачів, ми опублікували фінансову звітність окремою рубрикою


Сподіваємося, що спортивні функціонери надалі будуть більш обережнішими з висловлюваннями.