25 травня 2020 08:07

Восемь шагов сборной Украины к ЕВРО-2020: завершающая ничья в Белграде

У восьмому матчі відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року, який офіційно було перенесено на 2021-й, збірна України на виїзді зіграла внічию із Сербією (фото - Павла Кубанова).


Свій останній поєдинок кваліфікації наша команда проводила, заздалегідь гарантувавши собі перше місце у групі. Утім, результат матчу мав певне практичне значення й для синьо-жовтих, оскільки перемога або нічия гарантували їм посів із першого кошика під час жеребкування основної стадії Євро.


Поєдинок розпочався з атак господарів, утім, відкрити рахунок їм допоміг випадок. Тадич завдавав удару з-за меж штрафного, Пятов контролював ситуацію, але м’яч влучив у руку Матвієнку. Арбітр призначив 11-метровий, і той-таки Тадич не схибив.


Ближче до кінця тайму перевага синьо-жовтих втілилася в гол Яремчука. Роман бездоганно пробив головою після флангової передачі Циганкова.

На початку другої 45-хвилинки серби реалізували одну зі своїх позиційних атак, та в компенсований час українці влаштували навалу на їхні ворота та вирвали нічию. Джокер Андрія Шевченка, Бєсєдін, забив із передачі Ярмоленка. 2:2.


Сербія — Україна — 2:2


Голи: Тадич (9, з пенальті), Мітрович (56) — Яремчук (33), Бєсєдін (90+3).


Сербія: Райкович, Родич, Коларов (к), Міленкович, Нік. Максимович, Нем. Максимович (Мілівоєвич, 76), Гудель, Радоньїч (Мілінкович-Савич, 82), Льяїч (Гачинович, 69), Тадич, Мітрович. Запасні: Дмитрович, Роцков, Мілетич, Младенович, Спахич, Мілунович, Лукич, Джуричич, Павлович.


Україна: Пятов (к), Миколенко, Кривцов, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Маліновський (Шахов, 88), Коваленко (Шепелєв, 77), Циганков (Бєсєдін, 77), Ярмоленко, Яремчук. Запасні: Паньків, Соболь, Пластун, Шабанов, Коноплянка, Буяльський, Безус, Болбат, Лунін.


Арбітр: Боббі Мадден (Шотландія). Попереджені: Радоньїч (34), Коларов (84) — Матвієнко (8).


17 листопада. Белград. Стадіон «Райко Мітич». 4 457 глядачів.


Після матчу


Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): «Я задоволений тим, як команда провела цей кваліфікаційний турнір. Незважаючи на те, що путівку до фінальної частини Євро ми вибороли заздалегідь, для нас було дуже важливо зіграти сьогодні добре. Ми розуміли, що Сербія вдома виступає впевнено, її гравці представляють хороші клуби.


Що ж до голу на останніх хвилинах, то ми провалили початок обох таймів, були необов’язкові помилки. Наша команда була не схожа на себе, трапився такий відрізок, коли ми помилилися чотири-п’ять разів поспіль. В епізоді з другим пропущеним м’ячем команда розтягнулася на полі, чого не можна було припускати. У цих моментах ми зіграли не дуже кваліфіковано, тому довелося відіграватися. Ми не відмовилися від своєї гри, трохи перебудувалися, випустили свіжих футболістів, знайшли можливість для атак, особливо правим флангом. Вважаю, наш другий гол є заслуженим».


Артем Бєсєдін (нападник збірної України): «Вважаю, що ми серйозно підійшли до матчу, незважаючи на те, що вже вийшли на Євро. Нам не хотілося програвати, тому ми до останнього шукали щастя в атаці й раді, що в кінцівці забили рятівний м'яч. Спасибі вболівальникам, їх не було на трибунах, але ми знали, що нас підтримує багато людей в Україні і в інших країнах. Збірна відчувала це протягом усього відбірного турніру».