30 квітня 2020 14:29

Роман САНЖАР: "Душа рвется к работе. Особенно когда светит солнце и футбольная погода..."

Тренер «Карпат» Роман Санжар розповідає, як він і його підопічні проводять карантин.

— Коли поновиться нормальне життя, скільки, на Ваш погляд, потрібно буде для того, щоби привести команду в потрібні кондиції?

— Не менше трьох тижнів. Причому цей час має включати, зокрема, два-три контрольні матчі. Розумієте, фізична форма — це одне: її можна підтримувати — принаймні на якомусь рівні. А от ігрова форма — зовсім інше: тут усе з часом забувається, тому все потрібно відновлювати.

— Як побудовано робочий процес у «Карпатах» під час карантину?

— Ми роздали футболістам план індивідуальних тренувань. При цьому розуміємо, що в кожного різні умови, тому кожен відштовхується саме від них. Наприклад, там, де зараз Василь Прийма, умови карантину дуже жорсткі, він усе робить у будинку — змоги бігати на вулиці в нього немає. Ми, тренерський штаб «Карпат», перебуваємо з хлопцями на постійному зв’язку, періодично телефонуємо всім хлопцям.

— А чим займаєтеся Ви?

— Самоосвітою. Переглядаю матчі — наші й інших команд. Постійно думаю, як покращити наше становище, гру команди. Взагалі сьогодні є багато часу саме на аналіз. Я постійно в роздумах.

— На які роздуми наштовхує Вас чемпіонат сусідньої Білорусі?

— Дивлюся майже всі матчі, навіть огляди. Раніше не спостерігав за цим турніром, а тепер прискіпливо розглядаю всі його аспекти. Загалом — мої попередні уявлення про чемпіонат Білорусі збіглися з побаченим.

— Дивлячись за матчами там, не підсилюється туга, що не маєте змоги попрацювати?

— Підсилюється. Душа рветься до роботи. Особливо коли світить сонце і футбольна погода…

— З огляду на все, не переоцінили деякі моменти життя?

— Переоцінив — думаю, як і всі. Усвідомлюєш, наскільки це чудово — просто мати змогу вийти на вулицю й попити каву в кав’ярні. Починаєш більше цінувати прості речі…